KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 29. marca, meniny má: Miroslav Na recept kapor po alsasku potrebujeme tieto suroviny: • kapor • cibuľa • žemle • cesnak • soľ • korenie • zelený petržlen • vajcia • huby • mlieko • maslo • na omáčku: mrkva + cibuľa + korenie + bobkový list + 0,25 l bieleho vína + smotana + citrón Recept kapor po alsasku pripravíme takto:
Cibuľu speníme na tuku. Žemle namočíme do mlieka, vyžmýkame ich, pridáme cibuľu a jemne nasekané mliečie z kapra, cesnak, zelený petržlen, soľ, korenie, vajce a huby namočené v mlieku a všetko dobre rozotrieme. Touto zmesou naplníme kapra, zašijeme, osolíme, zalejeme maslom, zabalíme do alobalu a upečieme. Do pekáča dáme malú mrkvu, pokrájanú cibuľu, niekoľko zrniek čierneho korenia, bobkový list, biele víno a 0,25 l vody a smotany a povaríme do zhustnutia. Omáčku dochutíme soľou a citrónovou šťavou a zjemníme kúskom masla. Kapra vyberieme z alobalu, odstránime nite, potrieme na povrchu omáčkou a ozdobíme petržlenom. Kapra po Alsasku podávame s opečenými zemiakmi. V našej kuchárke bolo okrem receptu Kapor po Alsasku nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Kapor dusený na korení a cesnaku Kapor na bavorský spôsob Kapor na cigánsky spôsob Kapor na hubách Kapor na sardele Kapor na sardeli so šampiňónmi Kapor na zelenine s klobásou Kapor plnený jablkami Kapor s mandľami Kapor so smotanou a hríbmi Kapor v syrovej omáčke Kapor vo farebnom cestíčku Kaukazský kapor Radenínský vianočný kapor Srbský kapor Štedrovečerný plnený kapor Vyprážaný kapor Zapečený kapor so smotanou a kôprom kapor po alsasku, recept, hlavné jedlá |
|