Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:cca 650 g zemiakov, 1 šálek tvrdého strúhaného syra, 2 jarné cibuľky, soľ, korenie, olivový olej Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke domäkka.
Uvarené zemiaky ošúpeme, nastrú...
Potrebujeme tieto suroviny:1 zeler, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica mascarpone, soľ, čierne korenie Zeler ošúpeme, nakrájame na kocky, zalejeme osolenou vodou a uvaríme domäkk...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g drobnej bielej fazule, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, 2 dcl sladkej smotany, ocot, olej, 2 lyžice hladkej múky, 1 lyžica cukru, soľ, na halušky: 200 g hladkej múky + 1 vajce + voda Vopred namočenú fazuľu uvaríme domäkka s bobkovým listom. Na oleji osmažíme...
Potrebujeme tieto suroviny:4 plátky bravčového mäsa (stehno alebo krkovička), vajcia, strúhanka, hladká múka, soľ Bravčové mäso nakrájame, mierne naklepeme, osolíme, obalíme v trojobale a n...
Potrebujeme tieto suroviny:1 karfiol, 200 g čerstvých húb, 1 cibuľa, 80 g tvrdého syra, 40 g masla, soľ, rasca, citrónová kôra Na masle speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené a pokrájané h...
Potrebujeme tieto suroviny:250 ml bieleho vína, 0,5 l mäsového vývaru, 4 žĺtky, 250 ml sladkej smotany, kocky z jednej žemle, lyžica masla, soľ, muškátový oriešok, škorica Kocky opražíme na masle a posypeme škoricou. Rozmiešame žĺtky, smotanu a bi...
Potrebujeme tieto suroviny:1 zeler, trocha oleje Zeler očistíme, pokrajáme na hranolčeky a opečieme na panvici s rozohriatým...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g mletého hovädzieho mäsa, 300 g mletého bravčového mäsa, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica paradajkového pretlaku, soľ, čierne korenie, 1 lyžička sladkej papriky, 1 lyžička tymianu Mleté mäso dáme do misy, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a rozotretý cesn...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g hrubej múky, 300 g hladkej múky, štipka soli, 20 g droždia, 30 g cukru, 60 g masla, 2,5 dcl mlieka, 2 žĺtky, na náplň: 100 g masla + škorica + práškový cukor + 150 - 200 g mletých vlašských orechov Najprv si pripravíme kvások, necháme ho vykysnúť. Do misy vsypeme preosiatu...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g zemiakov, 2 žĺtky, 1 lyžica masla, 1 lyžica krupice, 4 lyžice hrubej múky, soľ, na plnku: 300 g tvarohu + 70 g údenej slaniny + 1 lyžica nasekaného kôpru + soľ, 200 ml kyslej smotany Zemiaky uvaríme v šupke. Potom vodu zlejeme, zemiaky ošúpeme a nastrúhame a...
|
|