Dnes je nedeľa, 19. mája, meniny má: Gertrúda NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:3 kyslé smotany, piškóty, rôzne druhy ovocia, vanilkový cukor, škoricový cukor, kakao, nastrúhaná čokoláda, nastrúhané mandle Každú kyslú smotanu vymiešame zvlášť a to tak, že do každej dáme vanilkový ...
Potrebujeme tieto suroviny:200 ml svetlého piva, 20 ml borovičky, niekoľko kociek ľadu, 1 plátok pomaranča Do šejkra vložíme ľad, nalejeme doň pivo s borovičkou, pretrepeme a preleje...
Potrebujeme tieto suroviny:zemiaky, hladká múka, vajcia, strúhanka, soľ, olej na vyprážanie Zemiaky olúpeme, nakrájame na plátky hrubé asi pol centimetra, ktoré na chv...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g farebnej fazule, 750 g údeného mäsa (najlepšie koleno alebo rolka), 3 veľké zemiaky, 1 téglik kyslej smotany, 3 lyžice hladkej múky, soľ, 3 bobkové listy, 4 guličky nového korenia, ocot, cukor Fazuľu namočíme (najlepšie cez noc). Na druhý deň vodu zlejeme, fazuľu dáme...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g zemiakov, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice oleja, 2 plechovky (po 850 ml) paradajok, 1 pór, 150 g točeného salámu, 1 plechovka (425 ml) veľkých bielych fazúľ, 1 plechovka (425 ml) červených fazúľ, soľ, biele korenie, majorán Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Olúpané cibule a cesnak nasekáme nadr...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g zverinového mäsa s kosťou (krk + pupky + rebrá), 1 cibuľa, 100 g koreňovej zeleniny, 1 vajce, 1 lyžica hrubej múky, 1/2 žemle, soľ, celé čierne korenie, muškátový oriešok, petržlenová vňať Mäso vložíme do osolenej vody s celým korením a prekrojené cibuľu a zvoľna ...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg húb, maslo, rožky, cibuľa, strúhanka, mlieko, vajcia, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ Žemle namočníme v mlieku. Huby očistíme, nakrájame nadrobno a podusíme na c...
Potrebujeme tieto suroviny:1 menší kapor, 4 lyžice masla, 5 lyžic strúhanky, 1,5 hrnčeka strúhaného syra, 3 dcl bieleho vína, 4 lyžice kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie Kapra očistíme, kožu na viacerých miestach nakrojíme, osolíme, okoreníme, d...
Potrebujeme tieto suroviny:1 zväzok zelenej špargle, 300 ml smotany na šľahanie, 300 g bieleho jogurtu, 2 lyžice masla, 50 g parmezánu, sušené paradajky, soľ, biele korenie, koriander Špargľu ošúpeme a povaríme 10 minút v horúcej vode. Bielu omáčku pripravíme...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 l mlieka, 2 lyžice cukru kryštál, 2 lyžice vody Cukor skaramelizujeme dohneda, odstavíme, vmiešame vodu a vymiešame dohladk...
|
|