Dnes je nedeľa, 05. mája, meniny má: Lesana NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:varená cvikla, jablko, cibuľa, pažítka, varené vajíčka, soľ, mleté čierne korenie, semená slnečnice, ľanové semená, mletá horčica, mletý koriander, biely jogurt Cviklu a jablko nastrúhame nahrubo, cibuľu, vajíčka a pažítku nasekáme naje...
Potrebujeme tieto suroviny:4 bravčové plátky zo stehna, 200 g polených sliviek, 4 lyžice hladkej múky, 3 lyžice oleja, 1 lyžička mletého zázvoru, 1 lyžica masla, 150 g tvrdého syra nahrubo nastrúhaného, soľ, mleté čierne korenie Bravčové rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme zázvorom a obalíme v...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 l mlieka, 2 lyžice cukru kryštál, 2 lyžice vody Cukor skaramelizujeme dohneda, odstavíme, vmiešame vodu a vymiešame dohladk...
Potrebujeme tieto suroviny:2 zelery, 200 g údeného mäsa, cibuľa, 2 vajcia, 2 lyžice smotany, syr na strúhanie, maslo, soľ, cukor, petržlenová vňať Zelery pokrájame na 0,5 cm hrubé kolieska, uvaríme ich ve slanej ocukrovane...
Potrebujeme tieto suroviny:údený bravčový jazyk, cesnak, plnotučná horčica, soľ, múka, vajce, strúhanka, olej Jazyk uvaríme domäkka. Potom ho olúpeme a nakrájame na plátky, ktoré potrie...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g fazule, 1 cibuľa, 1 mrkva, 1 petržlen, polovica zeleru, 50 g masti, 10 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika Rezance pripravíme tak, že z vajca, múky a vody pripravíme cesto, ktoré vyv...
Potrebujeme tieto suroviny:4 plátky bravčového stehna, 2 cibule, olej, hladká múka, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, drvená rasca Plátky mäsa na okrajoch narežeme a opražíme. Potom mäso vyberieme a uchovám...
Potrebujeme tieto suroviny:1 pór, 150 g mrazeného hrášku, 1 cibuľa, 600 ml hydinového vývaru, 1 hrsť mäty, 1 strúčik cesnaku, 100 ml kyslej smotany, 2 lžice masla, 2 plátky toastového chleba V hrnci rozohrejeme lyžicu masla, pridáme na kolieska nakrájaný pór a nadro...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg mladých žihľavových listov, 1 veľká cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice masti, 2 lyžice hladkej múky, soľ, 2 vajcia, 2 lyžice mlieka Žihľavy umyjeme, sparíme vriacou vodou a povaríme (asi 10 minút). Potom vod...
Potrebujeme tieto suroviny:očistené hlavičky bedlí, 250 g polohrubej múky, 2 vajcia, korenie, soľ, rascu, 1dcl piva, olej Hlavičky bedlí krátko sparíme vo vriacej vode a necháme vychladnúť a odkvap...
|
|