Dnes je streda, 08. mája, meniny má: Ingrida NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:0,5 kg hovädzieho predného mäsa s kosťou, 100 g ryže, 1 väčšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 2 papriky, 2 paradajky, voda, soľ, čierne korenie Mäso dáme do studenej vody a pomaly privedieme k varu. Potom vodu zlejeme, ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 teľacie rezne po 150 g, 200 g špargle, 100 g šunky, 100 g ementálu, 60 g masla, biele víno, soľ Rezne opečieme na masle a vložíme do ohňovzdornej misy vymastenej maslom, p...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g tvrdého syra (napr. Eidam), 100 g syra s modrou plesňou, 40 g masla, zväzok reďkovky, zväzok jarnej cibuľky Tvrdý syr pokrájajte na 8 plátkov, ktoré skrúťte do kornútikov. Plesňový sy...
Potrebujeme tieto suroviny:1 špagety, 100 g šunkovej salámy, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 3 vajcia, 1 plechovku hrášku, 1 plechovka kukurice, soľ, korenie, 100 g tvrdého syra Špagety uvaríme podľa návodu a scedíme. Na panvici opražíme pokrájanú cibuľ...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g hladkej múky, 100 g cukru múčka, 120 g masla, 4 žĺtky, citrónová kôra, pol sáčku kypriaceho prášku, na polevu: 4 bielky + 150 g mletých orechov + 200 g cukru múčka Z múky, cukru, zmäknutého masla, žĺtkov, citrónovej kôry a kypriaceho prášk...
Potrebujeme tieto suroviny:teľacie mäso, hladká múka, vajce, strúhanka, masť, soľ Teľacie mäso nakrájame na rezne, ktoré naklepeme a mierne posolíme. Vložíme...
Potrebujeme tieto suroviny:200 ml citrónovej šťavy, 180 ml vody, 300 g cukru, 2 bielky, 1 hrsť čerstvých lístkov bazalky Z vody a cukru urobíme v hrnci cukrový rozvar. Po vychladnutí pridáme bazal...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g polohrubej múky, 1 vajce, voda Do misy preosejeme múku, pridáme vajce a trochu premiešame. Potom po malých...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg mäsa sladkovodných rýb, 100 g slaniny, 100 g masla, 2 vajcia, 2 žĺtky, 50 g strúhanky, 1 lyžica krupice, soľ, korenie, štipka nového korenia Nakrájanú slaninu vyškvaríme a ryby na nej opečieme. Potom podlejeme horúco...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g diviačiej panenky alebo stehna, 100 g slaniny, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 stopkový zeler, 150 g hlivy ustricovej, 200 ml smotany na šľahanie, čerstvý tymián, soľ, korenie, olivový olej, 250 g špeclí Diviačie mäso nakrájame na malé kúsky, cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, ...
|
|