![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je sobota, 30. septembra, meniny má: Jarolím ![]() • 300 g diviačiej panenky alebo stehna • 100 g slaniny • 1 veľká cibuľa • 2 strúčiky cesnaku • 1 stopkový zeler • 150 g hlivy ustricovej • 200 ml smotany na šľahanie • čerstvý tymián • soľ • korenie • olivový olej • 250 g špeclí Recept zverinové špecle pripravíme takto:
Diviačie mäso nakrájame na malé kúsky, cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, slaninu nakrájame na kocky, hlivu nakrájame na prúžky a zeler na kocky. Na panvici na troške oleja rozškvaríme nakrájanú slaninu, pridáme mäso a smažíme. Po chvíli osolíme, okoreníme, podlejeme troškou vývaru a pomaly dusíme. Až je mäso takmer mäkké, vydusíme na tuk, pridáme cibuľu, cesnak, hlivu a zeler, zasypeme lístočky tymiánu a chvíľu smažíme. Potom podlejeme trochou vývaru a prikryjeme pokrievkou. Až sú mäso, hliva aj zeler mäkké, zalejeme smotanou a ešte chvíľu povaríme. Špecle uvaríme podľa návodu na obale a zľahka premiešame s lyžicou olivového oleja. V našej kuchárke bolo okrem receptu Zverinové špecle nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Špecle s bravčovým mäsom Špecle s kyslou kapustou a údeným mäsom Špecle so špenátom Zapečené pivné špecle Zapečené špecle zo slaninou Zemiakové špecle s kuracím mäsom Zemiakové špecle s údeným mäsom Zverinové krokety zverinové špecle, recept, hlavné jedlá |
|