Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek

Zverinové špecle

Kategória: hlavné jedlá, divina

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zverinové špecle potrebujeme tieto suroviny:

   • 300 g diviačiej panenky alebo stehna
   • 100 g slaniny
   • 1 veľká cibuľa
   • 2 strúčiky cesnaku
   • 1 stopkový zeler
   • 150 g hlivy ustricovej
   • 200 ml smotany na šľahanie
   • čerstvý tymián
   • soľ
   • korenie
   • olivový olej
   • 250 g špeclí
Recept zverinové špecle pripravíme takto:
Diviačie mäso nakrájame na malé kúsky, cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, slaninu nakrájame na kocky, hlivu nakrájame na prúžky a zeler na kocky. Na panvici na troške oleja rozškvaríme nakrájanú slaninu, pridáme mäso a smažíme. Po chvíli osolíme, okoreníme, podlejeme troškou vývaru a pomaly dusíme. Až je mäso takmer mäkké, vydusíme na tuk, pridáme cibuľu, cesnak, hlivu a zeler, zasypeme lístočky tymiánu a chvíľu smažíme. Potom podlejeme trochou vývaru a prikryjeme pokrievkou. Až sú mäso, hliva aj zeler mäkké, zalejeme smotanou a ešte chvíľu povaríme. Špecle uvaríme podľa návodu na obale a zľahka premiešame s lyžicou olivového oleja.



V našej kuchárke bolo okrem receptu Zverinové špecle nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Špecle s bravčovým mäsom   Špecle s kyslou kapustou a údeným mäsom   Špecle so špenátom   Zapečené pivné špecle   Zapečené špecle zo slaninou   Zemiakové špecle s kuracím mäsom   Zemiakové špecle s údeným mäsom   Zverinové krokety  


zverinové špecle, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!