Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:6 vajec, 500 ml vývaru, 500 ml kyslej smotany, soľ, nové korenie, celé čierne korenie, bobkový list, kôpor, ocot, hladká múka Korenie prevaríme s octom vo vývare, potom ho vyberieme, zahustíme smotanou...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg kuracej pečene, 100 g slaniny, 1 veľká cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 150 ml sladkej smotany, 4 vajcia, olivový olej, soľ, čierne korenie, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 lyžica nasekaného kôpru Pečeň očistíme, umyjeme, osušíme, sprudka opečieme na olivovom oleji, vyber...
Potrebujeme tieto suroviny:6 kuracích rezňov, 30 dkg anglickej slaniny, 4 cibule, 8 strúčikov cesnaku, 4 vajcia, soľ, korenie, olej, strúhanka Mäso naklepeme, posolíme, okoreníme, potrieme cesnakom, pokvapkáme olejom a...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg brusníc, 500 g cukru, voda Brusnice preberieme, dobre prepláchneme a necháme okapat. Pak je premiešame...
Potrebujeme tieto suroviny:červená kapusta, sůl, voda Očistenú a nakrájanú na rezance alebo nastrúhanú kapustu dáme do kastróla, ...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg surovej bravčovej masti, 2 chilli papričky, 1 väčšia cibuľa, soľ, pol lyžičky mletej pálivej papriky, pol lyžičky mletého čierneho korenia, 5 dcl svetlého 10° piva Pivo nalejeme do hrnca, privedieme k varu, pridáme bravčovú masť nakrájanú ...
Potrebujeme tieto suroviny:6 cl žitnej whisky, 3 cl suchého vermutu, 3 cl ananásového džúsu, ľad Do šejkra vložíme niekoľko kociek ľadu, pridáme uvedené suroviny a pretrepe...
Potrebujeme tieto suroviny:1 ryba (zubáč kapor šťuka), maslo, zelená petržlenová vňať, citrón, soľ Rybu v celku alebo rozporcovanú vložíme do posolenej vriacej vody a pomaly ...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g cukru krupica, 60 g tmavej čokolády, 1 hrsť lístkov mäty, 300 ml mlieka, 150 ml smotany na šľahanie, 6 vajec Mlieko a smotanu privedieme za stáleho miešania do varu. Akonáhle sa začnú ...
Potrebujeme tieto suroviny:cibuľa, polohrubá múka, olej na vyprážanie Cibuľu nakrájajte natenko, obaľte v polohrubej múke, opečte na oleji ako hr...
|
|