Dnes je pondelok, 29. apríla, meniny má: Lea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 kg bravčového mäsa, 1 cibuľa, 1 väčšia zemiakov, mlieko, strúhanka, soľ, čierne korenie, majorán, tvrdý syr, anglická slanina Cibuľu a zemiaky ošúpeme a spolu s mäsom pomelieme. Pridáme strúhanku a maj...
Potrebujeme tieto suroviny:3 kg kapra (vcelku s hlavou), 0,5 kg jabĺk, soľ, drvená rasca, 1 citrón, 2 dcl červeného vína, 1 dcl vody, 1 dcl oleja Celého očisteného kapra nasolíme a pridáme rascu. Do brušnej dutiny kapra n...
Potrebujeme tieto suroviny:2 vajcia, tvaroh, 2 rožky Vajcia s tvarohom vymiešame a pridáme na kocky nakrájaný rožok. Knedle tvar...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g mletého mäsa, 2 nožičky párkov, cibuľa, cesnak, 3 uhorky, žemle, trocha mlieka, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, maslo Z mletého mäsa a 2 v mlieku rozmáčených žemlí, vytlačených, vymiesime cesto...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg chudého bôčika, 150 g strúhaného syra, 2 vajcia, soľ, korenie, na obalenie: hladká múka + vajcia + strúhanka, olej Bôčik zomelieme, zmiešame s vajcami a strúhaným syrom, osolíme, okoreníme a...
Potrebujeme tieto suroviny:450 g mrazeného špenátu, trocha oleja, 1 menšia cibuľa, 2 lyžice hladkej múky, 400-500 ml mlieka, 1 vajce, soľ, korenie, 2-4 strúčiky cesnaku Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme múku a smažíme cibuľovú...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g bryndze, 1 l mlieka, 2 hrste plochých rezancov, soľ, maslo, petržlenová vňať Bryndzu dobre rozšľaháme v mlieku tak, aby nevznikli hrudky, za stáleho mie...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g domácich širokých rezancov, 100 g nastrúhaného medovníka, 600 ml mlieka, 40 g masla, mletá škorica, 40 g práškového cukru, soľ Domáce rezance dáme do vriaceho osoleného mlieka, uvaríme domäkka a precedí...
Potrebujeme tieto suroviny:zemiaky, soľ, mletá sladká paprika, hladká múka, olej Nové zemiaky očistíme s kefkou (staré treba ošúpať), vložíme do vyššej nádo...
Potrebujeme tieto suroviny:1 väčšie kurča, 500 g paradajok, 400 g mrkvy, 400 g zeleru, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 120 ml vína, 2 lyžice oleja, 200 ml hydinového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, sušený tymian Paradajky umyjeme, prerežeme na polovice, zbavíme ich jadrovníka a dužinu n...
|
|