Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je pondelok, 06. mája, meniny má: Hermína

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
0,75 kg kyslej kapusty, 600 g mletého mäsa (chudý bôčik na polovicu s hovädzím mäsom), 2 cibule, 5 vajec, 200 ml mlieka, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica mletého kmínu, 1 lyžica sladkej mletej papriky, 2 lyžice hladkej múky, 120 g bravčovej masti
Kapustu povaríme s kmínom, ocedíme a dôkladne z nej vytlačíme vodu. V kastr...


Potrebujeme tieto suroviny:
100 g kalerábu, 100 g polotučného tvarohu, 20 g tvrdého syra, soľ, čierne korenie, 1 čili paprička
Na jemnom strúhadle nastrúhame kaleráb a syr, pridáme tvaroh a nadrobno nas...


Potrebujeme tieto suroviny:
300 g vareného bôčika, 2 lyžice horčice, mletá pálivá paprika, 4 strúčiky cesnaku, soľ
Bôčik pomelieme, pridáme prelisovaný cesnak, horčicu, soľ, papriku a dobre ...


Potrebujeme tieto suroviny:
2 väčšie cibule, 2 väčšie zemiaky, 1,5 l horúceho vývaru, olej, soľ, biele korenie, muškátový oriešok
Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme, pridáme zemiaky nakrájané na drobné ko...


Potrebujeme tieto suroviny:
340 g špargle, 1 lyžica olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžica kapár, šťava z 1 pomaranča, soľ, mleté čierne korenie
Špargľu ošúpeme, odstránime drevnatú spodnú časť, dáme do vriacej vody a va...


Potrebujeme tieto suroviny:
3 cl Amaretta, 3 cl kahlúy, 3 cl čokoládového sirupu, 2 kopčeky vanilkovej zmrzliny, šľahačka na ozdobenie
Všetky suroviny okrem šľahačky spracujeme v mixéri, potom prelejeme do pohá...


Potrebujeme tieto suroviny:
3 uvarené vajcia, 150 g rastlinného tuku, 1 lyžica horčice, soľ, čierne mleteé korenie, mletá červená paprika
Vajcia olúpeme, žĺtky vyberieme, dáme do misy a rozpučíme vidličkou. Pridám...


Potrebujeme tieto suroviny:
2-3 kg paradajok, cukor, soľ
Paradajky omyjeme, riadne rozmixujeme a pridáme cukor a soľ (podľa chuti). ...


Potrebujeme tieto suroviny:
0,5 kg hovädzieho mäsa s kosťou, 0,5 kg slepačieho mäsa, 1 zväzok petržlenovej vňate, 1 zväzok zelerovej vňate, 2 mrkvy, 1 petržlen, 100 g zeleru, strúčik cesnaku, polovica zelenej papriky, 150 g kelu, pór, olej, soľ, mleté čierne korenie, celé čierne korenie, 1 bobkový list, tymian
Hovädzie a slepačie mäso umyjeme a na niekoľko minút zalejeme horúcou vodou...


Potrebujeme tieto suroviny:
6 rezňov z kvalitného mäsa (najlepšie zo sviečkovice), 500 g šampiňónov, 4 rajčiaky, 4 strúčiky cesnaku, 2,5 dcl olivového oleja lisovaného za studena, 2 citróny, 3 lyžice masla, soľ, čerstvo umleté biele korenie, bazalka, niekoľko vetvičiek rozmarínu
Deň vopred rezne vložíme do misy, pridáme olivový olej, olúpaný a posekaný ...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!