Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
260 g lístkového cesta, 2 zrelé banány, 2 väčšie paradajky, 150 g bieleho jogurtu, 120 g mozzarelly na strúhanie, soľ, mleté ​​biele korenie, 5 lístkov šalvie
Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na placku s hrúbkou 3-4 mm, dám...


Potrebujeme tieto suroviny:
10 dkg hrozienok, 1 dcl rumu, 10 dkg mletých orechov, 10 dkg práškového cukru, 10 dkg postrúhanej čokolády, postrúhaný kokos
Hrozienka namočíme do rumu najmenej na 12 hodín. Potom pridáme mleté orechy...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 šalátová uhorka, 1 lyžica mletého ďumbieru, 2 feferonky (alebo štipka chilli), 1 lyžica strúhaného kokosu, 2 lyžice bieleho jogurtu, soľ, šťava z 1/2 citrónu
Uhorku olúpeme, nakrájame na kocky, pridáme soľ, ďumbier a najemno posekané...


Potrebujeme tieto suroviny:
500 g hladkej múky, 250 g masla, 50 g cukru, štipka soli, 4 cl oleja, 100 ml vody, jablká, na mliečny krém: 2 vajcia + 4 lyžice cukru + 2 hrnčeky mlieka
Z ingrediencií vypracujeme cesto, vyvaľkáme, dáme na vymastený a vysypaný p...


Potrebujeme tieto suroviny:
2 hrnčeky jemne mletej celozrnnej pšeničnej múky, pol lyžičky soli, 150 g studeného masla, 1/4 hrnčeka ľadovej vody, marmeláda, vajce na potretie
Múku premiešame so soľou, pridáme nahrubo postrúhané maslo a zapracujeme do...


Potrebujeme tieto suroviny:
2 baklažány, 2 lyžice olivového oleja, 2 údené Liptov parenice, sušené paradajky nakladané v oleji, cherry paradajky, petržlenová vňať, špáradlá
Baklažány narežeme na plátky hrubé 2-3 mm, potrieme ich olejom, uložíme na ...


Potrebujeme tieto suroviny:
400 g hovädzieho mäsa, 250 ml kyslej smotany, 4 paradajky, 2 zeleninové papriky, 4 lyžice oleja, 2 cibule, 40 g hladkej múky, citrónová šťava, mäsový vývar, 1 lyžička mletej červenej papriky, soľ
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Za stáleho miešania opražíme v rozpáleno...


Potrebujeme tieto suroviny:
čerstvý alebo mrazený špenátový pretlak, 2 strúčky cesnaku, mlieko, 1 lyžice múky, maslo, soľ, bobkový list, štipka mletého nového korenia, 1 lyžička solamylu
Z lyžice múky a masla pripravíme svetlú zásmažku. Osolíme, pridáme špenátov...


Potrebujeme tieto suroviny:
1000 g zemiakov, 2 vajcia, 250 g hrubej múky, 120 g krupice, soľ, na plnku: 250 g údeného mäsa, 1 cibuľa, 30 g masti, 30 g strúhanky
Zemiaky uvaríme v šupke deň vopred. Potom ich olúpeme a nastrúhame, pridáme...


Potrebujeme tieto suroviny:
300 g domácich širokých rezancov, 100 g nastrúhaného medovníka, 600 ml mlieka, 40 g masla, mletá škorica, 40 g práškového cukru, soľ
Domáce rezance dáme do vriaceho osoleného mlieka, uvaríme domäkka a precedí...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!