Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:400 g ementálu (nebo čedaru), 4 žĺtky, 2,5 dcl mlieka, 4 šampiňóny, 2 lyžice masla Syr pokrájame na malé kocky a namočíme na 2 hodiny do mlieka. Potom na masl...
Potrebujeme tieto suroviny:1,2 l vody, 200 ml suchého bieleho vína, 60 g masla, 1 lyžička soli, 2 kg neočištěného bielej špargle, na zápražku: 30 g masla + 2 zarovnané lyžice hladkej múky Špargľu očistíme, odkrojíme spodnú štvrtinu každého výhonku a tú zatiaľ pon...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g bravčového mäsa, 2 cibule, olej, soľ, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, 1 balenie (300 g) zemiakových špeclí Cibuľu nakrájame na drobno, osmažíme na oleji, potom pridáme mäso nakrájané...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g polohrubej múky, 150 g polotučného tvarohu, 1 vajce, 500 g jahôd, 30 g masla, 125 ml mlieka, soľ, tvaroh + maslo + cukor na posypanie Z múky, tvarohu, vajcia, masla, mlieka a soli vytvoríme vláčne cesto. Lyžic...
Potrebujeme tieto suroviny:40 g kokosového oleja, 20 g listov cesnaku medvedieho, štipka soli Listy cesnaku medvedieho nasekáme najemno a spoločne so soľou votrieme vidl...
Potrebujeme tieto suroviny:1 mrkva, 1 petržlen, 1 zemiak, 1/2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, 1 vrchovatá lyžica krupice, 2 malé vajcia, olej alebo maslo, vývar Koreňovú zeleninu nahrubo nastrúhame, cibuľu nadrobno pokrájame. Nasypeme d...
Potrebujeme tieto suroviny:1 sliepka, 300 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, kaleráb, zeler), 1 cibuľa, 1 pór, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať Sliepku umyjeme a dáme variť do studenej vody. Zatiaľ si nakrájame koreňovú...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g filety z lososa, 200 g filety z tresky, polka póru, 2 mrkvy, 100 g zeleru, 100 g kvaky, polovica feniklu, 200 ml sladkej smotany, 1 lyžica hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 150 ml bieleho vína, 1 lyžica masla, 2 lyžice tomatového (červeného) pesta, 650 ml rybacieho vývaru Zeleninu nakrájame na tenké rezance, filé zbavíme kože a nakrájame na kocky...
Potrebujeme tieto suroviny:350 g šošovice, 1 väčšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 20 g masla, 4 lyžice oleja, 1 lyžička cukru, soľ, kari, 4 lyžice paradajkového pretlaku, víno Šošovicu namočníme na 2 hodiny vo vode. Na masle a oleji osmažíme cibuľu, c...
Potrebujeme tieto suroviny:2 bravčové srdcia, 5 dkg údenej prerastenej slaniny, 1 cibuľa, koreňová zelenina, soľ, divoké korenie, 1 lyžička plnotučnej horčice, bravčová masť Srdce očistíme a prekrojíme na 4 časti. Na masti opečieme slaninu pokrájanú...
|
|