![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je štvrtok, 21. septembra, meniny má: Matúš ![]() • 500 g kuracej pečene • 3 cibule • 2 dcl červeného vína • 150 g masla • masť • ríbezľová (alebo brusnicová) marmeláda • soľ • koriander • tymian Recept paštéta z kuracej pečene pripravíme takto:
Pečeň odblaníme, zalejeme červeným vínom a dáme do chladničky minimálne na 30 minút (lepšie niekoľko hodín) uležať. Nadrobno nakrájanú cibuľu zosklovatíme na masti, pridáme pečeň (ktorú sme predtým scedili) a vyprážame. Až je pečeň hotová, necháme vychladnúť. Potom pridáme lyžicu marmelády, lyžičku sušeného tymianu a pol lyžičky (pokiaľ možno mletého) koriandra a rozmixujeme dohladka. Nakoniec pridáme maslo a dochutíme soľou. V našej kuchárke bolo okrem receptu Paštéta z kuracej pečene nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Babičkina pečeňová paštéta Bôčiková paštéta Bravčová paštéta II Cigánska paštéta Domáca husacia paštéta Kuracia paštéta Paštéta z bravčovej pečene Paštéta z diviaka Vianočná hydinová paštéta Zverinová paštéta so sušenými slivkami a vlašskými orechmi paštéta z kuracej pečene, recept, na chlieb |
|