Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:400 g kyslej kapusty, 100 ml smotany, 2 vajcia, 4 plátky varenej údenej šunky, 150 g tvrdého syra, 2 lyžičky masla Kapustu prepláchneme, nadrobno nakrájame, opražíme a zahustíme smotanou, v ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg údeného pliecka, 2 cibule, 300 g mrkvy, 1 zeler, 1 lyžica cukru, 2 bobkové listy, 6 klinčekov, 125 ml bieleho vína, 3 dcl vína na podlievanie, olej Mäso povaríme 20 minút s bobkovým listom a klinčekmi. Práškový cukor zmieša...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g hovädzej pečene, 40 g slaniny, 40 g cibule, 100 g koreňovej zeleniny, 2 dcl smotany, 1 dcl mlieka, 40 g hladkej múky, soľ, pol citróna, 1 lyžička horčice Umytú a odblanenú pečeň nakrájame na plátky. Slaninu nakrájame na prúžky a ...
Potrebujeme tieto suroviny:3 stopky rebarbory, polovica ľadového šalátu, 8 reďkoviek, 200 g kyslej smotany, 1 lyžička trstinového cukru, 1 lyžica panenského repkového oleja, soľ, korenie Rebarbory olúpeme, nakrájame na tenké plátky, dáme do panvice, prilejeme tr...
Potrebujeme tieto suroviny:1 hlávka karfiolu, 150 ml smotany, 4 lyžice masla, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, nastrúhaný muškátový oriešok Karfiol rozdelíme na ružičky a v osolenej vode so strúčikmi cesnaku uvaríme...
Potrebujeme tieto suroviny:5 cibúľ, hrsť ryže, mäsový vývar Cibuľu nakrájame na tenšie kolieska, pridáme hrsť ryže, zalejeme vývarom a ...
Potrebujeme tieto suroviny:čerešne, cukor, rum Umyté čerešne vkladáme do zaváracieho pohára a každú vrstvu čerešní zasypem...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g vareného údeného mäsa, 8 vajec uvarených natvrdo, 2 žĺtky, 1 téglik kyslej smotany, 200 g nastrúhaného syra, masť Vajcia nakrájame na plátky, údené mäso nakrájame na malé kocky. Do vymasten...
Potrebujeme tieto suroviny:1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, červenej fazule v paradajkovom chilli náleve, paradajkové pyré passata, mrazená kukurica, zmes Mexické bylinky, napoly varená ryža, pšeničné tortilly, eidam, olej Nakrájanú cibuľu a cesnak krátko opražíme na oleji. Potom pridáme konzervu ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 porcie králika, 100 g slaniny, 100 ml bieleho suchého vína, 1 lyžica masla, 1 hlavička cesnaku, 2 mladé cibuľky, pár vetvičiek rozmarínu, soľ, čierne mleté korenie, 4 lyžice oleja, trochu vývaru na podliatie Porcie králika odblaníme, umyjeme a prešpikujeme slaninou. Polovicu oleja z...
|
|