Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 kg konskej glejovky, 150 g slaniny, 2 špekáčiky, 2 dcl mlieka, 2 väčšie cibule, 1 malá feferónka, 75 g sušených húb, 80 g slivkového sladkého lekváru, 5 g tymianu, 10 guličiek nového korenia, 5 guličiek borievky, soľ Deň vopred namočíme sušené huby do mlieka. Druhý deň nakrájame cibuľu na ma...
Potrebujeme tieto suroviny:1 malý kel, 200 g polohrubej múky, 500 g netučného tvarohu, 3 vajcia, soľ, čierne korenie, mletý muškátový oriešok, hladká múka na obalenie Kel uvaríme v osolenej vode, vyberieme z vody a necháme vychladnúť. Potom k...
Potrebujeme tieto suroviny:8 väčších zemiakov, 10 dkg slaniny, 1 cibuľa, 4 väčšie jablká, 2 lyžice masla Zemiaky uvaríme v šupke, potom olúpeme a nakrájame na kocky. Slaninu nakráj...
Potrebujeme tieto suroviny:70 dkg uvarených zemiakov, 20 dkg hrubej múky, 1 vajce, soľ, strúhanka, tuk na vymastenie pekáča Uvarené zemiaky postrúhame, pridáme soľ, hrubú múku a vajce a vypracujeme c...
Potrebujeme tieto suroviny:žabie stehienka, maslo, citrónová šťava, petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie Očistené a umyté žabie stehienka osolíme, okoreníme, obalíme v múke a v pan...
Potrebujeme tieto suroviny:väčšie zemiaky, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej Zemiaky riadne umyjeme, nakrájame na plátky, ktoré pokladní na plech vylože...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g šošovice, soľ, 200 g prerastenej údenej slaniny, 3 cibule, masť na vymastenie pekáča Prebratú, umytú a vopred namočenú šošovicu uvaríme domäkka a osolíme. Slani...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g mletého mäsa, 500 g bielej kapusty, 2 lyžice tuku, 1 cibuľa, 1,5 l vývaru, šťava z citróna, soľ, mleté čierne korenie Nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme mleté mäso, ľahko osmažíme, osol...
Potrebujeme tieto suroviny:350 g lístkového cesta, 350 g višňovej marmelády, 50 g drvených pistáciových orieškov Na pomúčenej doske lístkové cesto vyvaľkáme na tenkú placku obdĺžnikového t...
Potrebujeme tieto suroviny:200-250 g čerstvej žihľavy (alebo sušenej), 400 g cukru Žihľavu zalejeme 1,5 l vody a necháme lúhovať z večera do rána. Ráno scedí...
|
|