Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:250 ml mlieka, 40 g postrúhanej čokolády, 40 g práškového cukru, 2 čisté jogurty Schladené mlieko s čokoládou a cukrom premiešame, dáme do mixéra, pridáme j...
Potrebujeme tieto suroviny:1 ananás, 120 ml ananásového džúsu, 600 ml limonády bitter lemon, pár lístkov mäty Ananás opatrne ošúpeme a spolu s mätou rozmixujeme. Prilejeme bitter lemon ...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg jabĺk, 5 dcl vody, 80 g cukru, 1 citrón, 1 lyžica medu, 1 dcl rumu Pokrájané jablká rozvaríme s vodou, cukrom, medom a citrónom. Potom pretrie...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg konskej glejovky, 150 g slaniny, 2 špekáčiky, 2 dcl mlieka, 2 väčšie cibule, 1 malá feferónka, 75 g sušených húb, 80 g slivkového sladkého lekváru, 5 g tymianu, 10 guličiek nového korenia, 5 guličiek borievky, soľ Deň vopred namočíme sušené huby do mlieka. Druhý deň nakrájame cibuľu na ma...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g špargle, 125 ml smotany, 3 lyžice masla, 1 lyžička cukru, 2 veľké paradajky, 1 lyžica citrónovej šťavy, zeleninový bujón, soľ, čierne korenie Špargľu umyjeme a olúpeme. Šupky dáme variť do litra vriacej osolenej vody ...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g mäkkej salámy, 2 mrkvy, 1 menšia zeler, 1 kaleráb, 2 zemiaky, 1 menšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 5 g masla, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať a červené korenie na ozdobu, vývar Olúpanú a na kocky nakrájanú cibuľu speníme na rozpálenom masle. Mrkvu a ze...
Potrebujeme tieto suroviny:údený bravčový jazyk, cesnak, plnotučná horčica, soľ, múka, vajce, strúhanka, olej Jazyk uvaríme domäkka. Potom ho olúpeme a nakrájame na plátky, ktoré potrie...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g hovädzieho mäsa, 150 g slaniny, 1 cibuľa, 250 ml smotany na varenie, 200 ml silného hovädzieho vývaru, 1 lyžica nasekaného čerstvého estragónu, 1 lyžica dijonskej horčice, olej, soľ, korenie Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu. Mäso nakrájame na cca...
Potrebujeme tieto suroviny:varený kozľací korienok, varené mäso z hlavy, 200 g slaniny, 4 vajcia, 4 lyžice krupice, cca 700 ml mlieka, soľ, mletý muškátový kvet, hrsť jarných žihliav, petržlenová vňať, tuk na vymastenie pekáča Krupicu s mliekom a soľou uvaríme ako hustú kašu a necháme vychladnúť. Do n...
Potrebujeme tieto suroviny:600 ml vanilkové zmrzliny, 2 lyžice pomarančového likéru, 2 lyžice koňaku, pomaranč na zdobenie Ručným šľahačom pomaly vyšľaháme všetky prísady (nesmieme šľahať príliš dlh...
|
|