Dnes je sobota, 20. apríla, meniny má: Marcel
Burgundská polievkaKategória: polievky, zelenina a bezmäsité jedláHodnotenie receptu: Na recept burgundská polievka potrebujeme tieto suroviny: • 100 g mäkkej salámy • 2 mrkvy • 1 menšia zeler • 1 kaleráb • 2 zemiaky • 1 menšia cibuľa • 2 strúčiky cesnaku • 5 g masla • mleté čierne korenie • soľ • petržlenová vňať a červené korenie na ozdobu • vývar Recept burgundská polievka pripravíme takto: Olúpanú a na kocky nakrájanú cibuľu speníme na rozpálenom masle. Mrkvu a zeler očistíme a nakrájame ozdobným nožom na pravidelné hranolky. Cesnak nakrájame na tenké plátky. Pripravenú zeleninu pridáme k cibuli a necháme ju dusiť. Potom zalejeme 1,5 litrom vlažného vývaru, osolíme, okoreníme a privedieme k varu. Olúpeme mladý kaleráb a zemiaky, ktoré tiež nakrájame na hranolčeky, vložíme ich do polievky a varíme domäkka. Pred koncom varu do polievky vložíme na kocky nakrájaný salám. Porcie burgundskej polievky ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a červeným korením.
burgundská polievka, recept, polievky Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2024 CBMonitor.cz Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!