Dnes je nedeľa, 05. mája, meniny má: Lesana NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:500 g hríbov, 4 rajčiny, 4 strúčiky cesnaku, 4 olivy, 125 ml suchého červeného vína, soľ, korenie, rasca Do panvice nalejeme víno, pridáme rozdrvený cesnak, olivy a p...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 kg zemiakov, 600 ml mlieka, 4 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, 150-180 g tvrdého syra, maslo na vymastenie pekáča V mlieku rozšľaháme vajcia, osolíme, okoreníme, pridáme muškátový oriešok a...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g syra Eidam 40%-tného v celku, 2 vajíčka uvarené na tvrdo, 50 g masla, 1 polievková lyžica horčice, 1 polievková lyžica bieleho jogurtu, 2 menšie sladkokyslé uhorky, 50 g šunkovej salámy Syr vložíme do mikroténového vrecka, vhodíme do vriacej vody a povaríme asi...
Potrebujeme tieto suroviny:1 konzerva mušlí vo vlastnej šťave (340 g), 1 dl bieleho vína, 1 malý paradajkový pretlak, 1 citrón, tabasco, soľ Mušle necháme odkvapkať a rozdelíme ich do pohárov na šumivé víno. Biele ví...
Potrebujeme tieto suroviny:4 kapie, 200 g syra s modrou plesňou, maslo, 50 g kyslej smotany, 1 lyžička olív, 1 lyžička olivového oleja, rozdrvené vlašské orechy, hrozno Omyté kapie pozdĺžne rozkrojíme, vyberieme opatrne semenník, tak aby ostala...
Potrebujeme tieto suroviny:350 rybie filé, 100 g očistený krevet, 1,malý ďumbier, cesnak - aspoň 4 strúčiky1 l mäsového vývaru, 2 bielka, 1 lyžica bieleho vína , griotka 1 lyžica, hladká múka na obalenie, čerstvá petržlenová vňať Cesnak a ďumbier ošúpeme a nasekáme nadrobno. Petržlenovú vňať umyjeme a na...
Potrebujeme tieto suroviny:4 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, 1 lyžica slivovice, 500 ml vývaru, 2 krajce toastového chleba, 1 lyžica oleja Vývar privedieme do varu, pridáme prelisovaný cesnak a slivovicu a povaríme...
Potrebujeme tieto suroviny:4,5 kg sliviek, 500 g cukru, 300 ml octu Slivky vykôstkujeme, posypeme cukrom, dôkladne premiešame a necháme stáť 24...
Potrebujeme tieto suroviny:6 varených vajec, 6 zemiakov, 200 g kvalitnej mäkkej salámy, 1 žltá cibuľa, 2 zväzky jarnej cibuľky, 1 zväzok reďkoviek, 2 lyžice olivového oleja, pažítka Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Poto...
Potrebujeme tieto suroviny:4 filé zo zubáča bez kože, citrónová šťava, 6 šampiňónov, 1 dcl bieleho vína, 1 dcl mlieka, strúhaný parmezán, maslo, strúhanka, soľ, čierne korenie, oregano, tymian Oprané a osušené filety osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a marinujeme....
|
|