Dnes je nedeľa, 28. apríla, meniny má: Jarmila NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:8 jabĺk, med, 1 pohárik bieleho vína Jablká umyjeme, osušíme, odstránime jadrovníky a vzniknutý otvor naplníme m...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g makarónov, 3 l vody, 30 g soli, 100 g masla, 250 g húb, 250 g šunky, 100 g paradajkového pretlaku, 100 ml suchého červeného vína, 125 ml vývaru, štipka muškátového kvetu, 100 g tvrdého syra Makaróny uvaríme do mäkka, scedíme ich, prelejeme studenou vodou a necháme ...
Potrebujeme tieto suroviny:baklažán, ocot, voda, olej, pažítka Baklažán olúpeme, napoly rozrežeme, väčšie semená odstránime a dužinu postr...
Potrebujeme tieto suroviny:4 cl hnedej Tequily, 1 cl kávového likéru, 1 šálka silnej teplej kávy, hnedý cukor, smotana Liehoviny premiešame, zohrejeme (ale nevaríme). Navrch dáme ľahko našľahanú...
Potrebujeme tieto suroviny:500 ml mäsového vývaru, 200 ml smotany, 30 g masla, 30 g múky, soľ, mleté čierne korenie, na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška Maslo roztopíme v hrnci. Šľahačom zašľaháme múku, zalejeme mäsovým vývarom ...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g šampiňónov, 120 g šunky, 1 cibuľa, 80 g červenej papriky, 4 vajcia, 80 g strúhaného syra, soľ, čierne korenie, 3 lyžice oleja, 2 lyžice nasekanej vňate petržlenu Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme šampiňóny nakrájané na rezanček...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g múky, 0,25 l kyslej smotany, 2 vajcia, 1 lyžica cukru, soľ, 2 lyžice masla Múku presejeme, urobíme v nej jamku, do nej dáme kyslú smotanu, vajcia, mas...
Potrebujeme tieto suroviny:teľacie mäso, hladká múka, vajce, strúhanka, masť, soľ Teľacie mäso nakrájame na rezne, ktoré naklepeme a mierne posolíme. Vložíme...
Potrebujeme tieto suroviny:2 kg jahôd, cca 1,2 kg cukru krupica, 150 ml vody Jahody zbavíme stopiek, umyjeme a necháme odkvapkať. Potom je nasypeme do h...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g nízkotučného tvarohu, 3 lyžice bieleho jogurtu, 50 g jarnej cibule 1 väčšia mrkva, soľ, 1/4 lyžičky mletej červenej papriky Jarnú cibuľku nakrájame nadrobno, mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle, pri...
|
|