Dnes je pondelok, 29. apríla, meniny má: Lea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:špenátové listy, slanina, mladá cibuľka, syr Feta, slnečnicové semienka, olivový olej, citrónova šťava, mleté čierne korenie Listy špenátu opláchneme a osušíme. Slaninu nakrájame na hranolčeky a vyškv...
Potrebujeme tieto suroviny:6 vajec, 6 lyžic práškového cukru, 1/2 vanilkového cukru, štipka soli, šťava z 1/2 citróna, na plnku:, 250 ml šľahačkovej smotany + 1 stužovač do šľahačky + 1 lyžice práškového cukru + 1/2 vanilkového cukru Bielka, štipku soli, vanilkový cukor a šťavu z citróna vyšľaháme do husta, ...
Potrebujeme tieto suroviny:2-3 veľké kapustné listy, 100 g jemne mletého bravčového mäsa, 1 paradajka, 100 g nastrúhanej uhorky, 50 g tofu, 1 lyžicu olivového oleja, 2 lyžice pálivého kečupu, oregano soľ, korenie Paradajku sparíme, olúpeme a nakrájame na malé kocky. Nastrúhanú uhorku zmi...
Potrebujeme tieto suroviny:1 žĺtok, 10 dkg práškového cukru, polovica citróna Žĺtok, cukor a citrónovú šťavu zmiešame a trieme do husta....
Potrebujeme tieto suroviny:1 väčšia kačica, kúsok slaniny, 1 cibuľa, celé čierne korenie, 20 g hladkej múky, soľ, na plnku: 250 g bravčového bôčika + 250 g údeného bôčika + 250 hovädzieho mäsa + kačacia pečeň + 50 g slaniny + 3 žemle + 150 g šampiňónov + 1 vajce + 2 žĺtky + 50 g cibule + 200 ml smotany + štipka strúhaného muškátového orieška + štipka muškátového kvetu + štipka utlučeného nového korenia + lyžica brandy + korenie + soľ Na mäsovom mlynčeku pomelieme hovädzie mäso, bravčový i údený bôčik, pečeň,...
Potrebujeme tieto suroviny:3 kg zrelých tvrdých broskýň, 1,5 l vody, 500 g kryštálového cukru, 1 lyžička kyseliny citrónovej, 8 hviezdičiek badiánu Zvaríme vodu s cukrom. Broskyne umyjeme, olúpeme, rozkrojíme na polovičky, ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g mäkkého tvarohu, 150 g masla, 50–100 ml mlieka, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, 4 lyžice najemno nakrájanej pažítky V miske vymiešame maslo do peny, pridáme tvaroh a dobre vyšľaháme, podľa po...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g údenej klobásy, 800 g kyslej kapusty, 2 dcl mlieka, 2 cibule, 2 žĺtky, 1 vrecko zemiakovej kaše v prášku (na 3dcl vody), 2 lyžice horčice, 2 lyžice hustej kyslej smotany, 2 lyžice tuku, petržlenová vňať, 2 bobkové listy, 4-5 čiernych korení, soľ, mleté korenie Nadrobno posekanú cibuľu upražíme na tuku do sklovita. Pridáme kyslú kapust...
Potrebujeme tieto suroviny:500 ml plnotučného mlieka, 6 vajec, soľ, olej na vyprážanie, granko, škorica, práškový cukor na posypanie, na náplň: 250 g tvarohu + 2 lyžice kyslej smotany + 2 lyžice práškového cukru + štipka škorice + 1 lyžica jahodovej marmelády V mlieku rozmiešame žĺtky, pridáme preosiatu múku, osolíme, riadne rozmieša...
Potrebujeme tieto suroviny:350 g teľacieho predného mäsa bez kostí, 60 g parmezánu, 100 g margarínu, 100 g cibule, 600 g ryže, 25 g údenej slaniny, 100 g kečupu, 100 g zelenej papriky, 20 g hladkej múky na šťavu, mletá paprika, mleté čierne korenie, soľ Na kocky nakrájanú slaninu rozpražíme, pridáme tuk, nadrobno nakrájanú cibu...
|
|