Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je štvrtok, 28. marca, meniny má: Soňa

Bulharská kačacia roláda

Kategória: hlavné jedlá, hydinové mäso

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bulharská kačacia roláda potrebujeme tieto suroviny:

   • 1 väčšia kačica
   • kúsok slaniny
   • 1 cibuľa
   • celé čierne korenie
   • 20 g hladkej múky
   • soľ
   • na plnku: 250 g bravčového bôčika + 250 g údeného bôčika + 250 hovädzieho mäsa + kačacia pečeň + 50 g slaniny + 3 žemle + 150 g šampiňónov + 1 vajce + 2 žĺtky + 50 g cibule + 200 ml smotany + štipka strúhaného muškátového orieška + štipka muškátového kvetu + štipka utlučeného nového korenia + lyžica brandy + korenie + soľ
Recept bulharská kačacia roláda pripravíme takto:
Na mäsovom mlynčeku pomelieme hovädzie mäso, bravčový i údený bôčik, pečeň, mliekom zvlhčenú žemlu, slaninu a cibuľu. Zmes okoreníme, osolíme, pridáme nakrájané a podusené huby, žĺtky a ušľahané celé vajce, premiešame, prilejeme smotanu ochutenú brandy a znovu premiesime. Hotovú zmes kladieme na plát kačacieho mäsa, zabalíme, zošijeme, zabalíme do pláteného obrúska, ktorý stočíme, utiahneme a zaviažeme povrázkom. Povrázkom obtočíme aj celú roládu, aby nestratila tvar. Potom mäso ponoríme do osolenej vody ohriatej na 75°C. Túto teplotu udržiavame 2 hodiny. Potom roládu z obrúska vybalíme a vložíme na pekáč na kocky rozškvarenej slaniny a kolieska cibule. Pri pečení polievame vypečenou šťavou, ktorú ochutíme korením. Pečieme asi hodinu. Potom mäso vyberieme, výpek zaprášime hladkou múkou, orestujeme, zriedime horúcou vodou a povaríme. Roládu nakrájame na plátky a prelievame šťavou. Bulharskú kačaciu roládu podávame najlepšie so zemiakovou kašou.





bulharská kačacia roláda, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!