Dnes je piatok, 17. mája, meniny má: Gizela NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:400 g polohrubej múky, soľ, 4 vajcia, voda Do misy dáme múku, trochu soli, pridáme celé vajcia a trochu vody a vypracu...
Potrebujeme tieto suroviny:700 g hovädzieho zadného, 125 g paradajok, 150 g hrášku, 2 mrkvy, 2 cibule, strúčik cesnaku, 1,5 lyžice hladkej múky, soľ, čierne korenie, tymian Mäso nakrájame na kocky a osmažíme na oleji s cibuľou dohneda. Potom pridám...
Potrebujeme tieto suroviny:1 hus, rasca, plátky jabĺk na ozdobenie Hus posoľte zvnútra aj zvonka a posypte rascou. Vložte do pekáča, mierne po...
Potrebujeme tieto suroviny:120 g hrubej múky, 4 vajcia, 200 g rozpusteného medu, trocha sódy bicarbóny, 1 balenie vanilkového cukru, lekvár Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Vymiešame žĺtky a prilievame k ním rozpusten...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g suchého hrachu, 200 g ryže, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 4 dcl zeleninového vývaru, olej, soľ, majoránka Prebraný opláchnutý hrach namočíme na niekoľko hodín do studenej vody. Poto...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg bravčového mäsa, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 dcl suchého červeného vína, 1 lyžica plnotučnej horčice, paprika sladká, olej, soľ, rasca, korenie, bobkový list, nové korenie, jalovec, majoránka, tymian, bazalka, oregáno Na rozpálenom oleji osmažíme cibuľku, pretlačený alebo rozotrený cesnak a r...
Potrebujeme tieto suroviny:2,5 kg sliviek, 1 kg kryštálového cukru, 200 g kakaa, 2 balíčky vanilkového cukru, 100 ml rumu Slivky vykôstkujeme a riadne rozmixujeme. Vzniknutú kašu prelejeme do hrnca...
Potrebujeme tieto suroviny:ustrice, oravská slanina, špáradlá Ustricu obalíme v tenkom plátku slaniny, spevníme špáradlom a na veľmi rozo...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 l hovädzieho vývaru, 30 g masla, 1 vajce, 120 g uvarených zemiakov, 250 g hrubej múky, 30 g šunky, 20 g strúhanej žemle, soľ, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate Uvarené a olúpané zemiaky ihneď prelisujeme a necháme vychladnúť. V miske v...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g šošovice, 1 červená cibuľa, 1 červená alebo žltá paprika, zväzoček zelenej petržlenovej vňate, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica majonézy (alebo horčice), 100 ml oleja, soľ, čierne korenie Šošovicu namočíme na dve hodiny, potom uvaríme do mäkka a scedíme. Papriku ...
|
|