Dnes je streda, 15. mája, meniny má: Žofia NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:ryža, cibuľa, sterilizovaný hrášok, sterilizovaná červená kapia, sterilizovaná kukurica, olej, čierne korenie Ryžu uvaríme tak, aby sa rozpadávala, pokvapkáme ju olejom a necháme vychla...
Potrebujeme tieto suroviny:4 vajcia, 1 mrazené fazuľové struky, hovädzí vývar, 1 lyžica masla, 1 lyžica hladkej múky, 2 žĺtky, 1 kyslá smotana, rovnaký diel vody a octu, soľ, vínny ocot Vodu a ocot privedieme k varu, do vriacej vody opatrne púšťame rozklepnutí ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 porcie kapra, hladká múka, 2 vajcia, 2 lyžice mlieka, tuk na vyprážanie, citrónová šťava, strúhanka, soľ Porcie kapra osolíme, obalíme múkou, vajciami rozšľahanými s mliekom a soľo...
Potrebujeme tieto suroviny:1 ryba (zubáč kapor šťuka), maslo, zelená petržlenová vňať, citrón, soľ Rybu v celku alebo rozporcovanú vložíme do posolenej vriacej vody a pomaly ...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g hovädzieho mäsa, 300 g zemiakov, 1 cibuľa, 3 mrkvy, zeler, 1 pór, drvená rasca, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať, olej, 1,5 l vody Hovädzie mäso nakrájame na menšie kocky. Cibuľu nakrájame na drobno, zemiak...
Potrebujeme tieto suroviny:6 rožkov, 30 dg tvarohu, 15 dg cukru, soľ, maslo Rožky pokrájame na kolieska, polejeme osolenou, horúcou vodou, ešte vlhké z...
Potrebujeme tieto suroviny:3 porcie kapra, maslo, 250 ml kyslej smotany, kôpor, soľ, mleté čierne korenie, tvrdý syr Porcie kapra zbavíme kože, osolíme, okoreníme, vložíme do zapekacej misky a...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g vykosteného bravčového pliecka, 4 cibule, 0,5 l piva (najlepšie ľahký svetlý ležiak), 3 lyžice olivového oleja, 2 lyžice hladkej múky, 4 lyžice masla, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, bobkový list, tymian Mäso zbavíme blán, nakrájame na kocky o priemere asi 5 cm, obalíme ich v mú...
Potrebujeme tieto suroviny:1 sladené kondenzované mlieko, 1 smotana na šľahanie, 200 ml rumu Neotvorenú plechovku kondenzovaného mlieka dáme do vody, povaríme 2 hodiny ...
Potrebujeme tieto suroviny:zemiaky, cibuľa, čerstvé (alebo sušené) huby, soľ, olivový olej, čerstvá petržlenová vňať, kyslá smotana Zemiaky uvaríme. Huby zaliate trochou vody podusíme. Až zmäknú, pridáme kys...
|
|