Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:200 g hrachu, 50 g krúpov, 300 g klobásy, 1 cibuľa, cesnak, soľ, majoránka, 30 g masti, 40 g múky Hrach večer pred varením očistime, umyjeme a namočíme do vody. Na druhý deň...
Potrebujeme tieto suroviny:30 kvetov bazy čiernej, 1 citrón, 1,5 kg cukru, 2 vrecúška vanilkového cukru, 0,75 l vody Kvety bazy čiernej s citrónom povaríme vo vode 10 minút, potom odstavíme a ...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g šošovice, 120 g slaniny, cibuľa, mrkva, bobkový list, ocot, korenie, soľ Prebratú opláchnutú šošovicu namočíme a necháme napučať. Potom k nej pridám...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g rebarbory, 250 g hladkej múky, 125 g masla, 20 g cukru, 3-4 lyžice vody, 1 škoricový cukor, na plnku: 300 g tvarohu + 1 väčšie vajce + 2 vanilkové cukry + 2-3 lyžice mlieka, na ozdobu: veľká hrsť hrozienok + mleté mandle Z múky, zmäknutého masla, štipky soli a cukru vypracujeme cesto, zabalíme d...
Potrebujeme tieto suroviny:380 g pečeného kuracieho mäsa, 1 malá konzerva mandarínkového kompótu, 150 g dusených šampiňónov nakrájaných na plátky, 150 g varených špargľových výhonkov, na majonézu: 1 žĺtok + 125 ml oleja + 1 lyžička horčice + soľ + cukor + korenie Mäso nakrájame na rezance, pridáme na väčšie kúsky nakrájaný špargľu, odkva...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g bravčového mäsa z pleca, 100 g čerstvých húb, 200 ml kyslej smotany, 30 g hladkej múky, 50 g masti, citrónová šťava, 1 lyžica nasekaného kôpru, soľ, mleté čierne korenie Mäso umyjeme, osolíme a okoreníme. Na rozpálenej masti opečieme zo všetkých...
Potrebujeme tieto suroviny:4 rožky, 2 diétne párky, 1 paprika, 50 g Eidamu, 1 malá uhorka, 20 g masla Rožky prekrojíme pozdĺžne tak, aby spodná časť bola vyššia ako tá vrchná. Z...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg kapra, 3 vajcia, 2 bielka, petržlenová vňať, 150 g tvrdého syra, 0,5 dcl rumu Očisteného kapra uvaríme v osolenej vode. Potom mäso vykostíme, pridáme nad...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g naporcovaného kapra bez chrbtice, 300 g surových zemiakov, 100 g cibule, 3 strúčiky cesnaku, 80 g masla, soľ, mleté čierne korenie, šťava z jedného citróna, petržlenová vňať, vývar Porcie ryby potrieme cesnakom roztlačeným so soľou a okoreníme. Väčšia zape...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g zemiakov, 200 g údeného mäsa, 200 g múky, 2 vajcia, 20 g masla, 20 g strúhanky, soľ, kúsok masla na obrúsok Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a pretrieme. Múku preosejeme, pridáme zemi...
|
|