![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je pondelok, 25. septembra, meniny má: Vladislav ![]() • 1 kg kapra • 3 vajcia • 2 bielka • petržlenová vňať • 150 g tvrdého syra • 0,5 dcl rumu Recept kapor s rumom pripravíme takto:
Očisteného kapra uvaríme v osolenej vode. Potom mäso vykostíme, pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, 100 g postrúhaného syra a tri vajcia, všetko spolu vymiešame a vo vyhriatej rúre zapekáme asi 15 minút. Na upečenú zmes navrstvíme sneh z dvoch bielkov, posypeme zvyšným postrúhaným syrom a znovu dáme na chvíľu zapiecť. Vyberieme, polejeme rumom a zapálime. Po zhasnutí plameňa podávame. V našej kuchárke bolo okrem receptu Kapor s rumom nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Trnavský kapor kapor s rumom, recept, špeciality |
|