Dnes je sobota, 04. mája, meniny má: Florián NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 kg konskej sviečkovice, 30 g masla, 50 g bravčovej masti, 2 strúčiky cesnaku, hladká múka, soľ Mäso zbavíme blán a šliach a na niekoľko dní naložíme do marinády. Potom mä...
Potrebujeme tieto suroviny:krevety mrazené olúpané, 1 šľahačka, 100 ml majonézy, kečup, worčestrová omáčka, citrónová šťava Krevety rozmrazíme, ponoríme ich do teplej slanej vody, necháme prejsť varo...
Potrebujeme tieto suroviny:červená sterilizovaná kapusta, majonéza, smotana, nasekané vlašské orechy Kapustu premiešame s majonézu, smotanou a nasekanými vlašskými orechmi....
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg egrešov, 3 dcl smotany, 30 g masla, 20 g škrobovej múčky, 1 žĺtok, 30 g cukru, soľ, škorica, voda Egreše umyjeme a dáme variť do vody s cukrom. Uvarené egreše prepasírujeme ...
Potrebujeme tieto suroviny:3 g mletej škorice, 500 ml vriacej vody Škoricu zalejeme vriacou vodou. Po odstátí sa vytvoria dve oddelené vrstvy....
Potrebujeme tieto suroviny:šalátové uhorky, hladká múka, strúhanka, vajcia, olej, soľ Uhorky ošúpeme, nakrájame na hrubšie kolieska a osolíme. Potom je postupne ...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g predného hovädzieho mäsa bez kosti, 250 g jahňacieho ramienka bez kosti, 2 cibule, 500 g zemiakov, 300 g zeleru, 300 g mrkvy, 2 petržleny, silný pór, 0,5 l zeleninového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, pažítka Hovädzie a jahňacie mäso nakrájame na kocky, cibuľu hrubo nasekáme, zemiaky...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g filiet z tuniaka, 4 lyžice olivového oleja, soľ, 1 lyžička farebného korenia Umyté a osušené mäso rozdelíme na 4 kusy a vložíme na plech s rozpáleným ol...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g paprikovej klobásy, 300 g kyslej kapusty, 4 zemiaky, 2 lyžice masti, 1 cibuľa, 2-3 lyžice polohrubej múky, 1 lyžica mletej papriky, trocha mletého alebo drvenej rasce, 1 kocka masoxu alebo hovädzieho bujónu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, 200 ml kyslej smotany Cibuľu ošúpeme, nasekáme ju na drobné kocky a opražíme na rozohriatej masti...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g mrazených jahôd, 30 ml maraskina, 1,5 litra bieleho vína, 200 ml cukrového sirupu, 500 ml sódovky, 200 g krupicového cukru Jahody posypeme cukrom, pokropíme maraskinom, zalejeme vínom tak, aby jahod...
|
|