Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 údené koleno (asi 0,5 kg), 250 g párkov, 250 g suchého žltého lúpaného poleného hrachu, 250 g mrkvy, 2 veľké cibule, 250 g kalerábu, 250 g zemiakov, 2 stopky zeleru, 3 celé klinčeky, 1 l vody, 500 ml svetlého piva, 1 lyžička horčice, zväzok petržlenovej vňate Mrkvu, cibuľu, kaleráb, zemiaky a zeler pokrájame na kocky. Hrach opláchnem...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g hovädzie mäso, 300 g zemiakov, 50 g cibuľa, 1 zelená paprika, 1 zrelá paradajka, 1,5 l vody, soľ, 1 lyžička červenej mletej papriky, mleté čierne korenie, petržlenová vňať Umyté hovädzie mäso pokrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Pridá...
Potrebujeme tieto suroviny:5 citrónov, 10 dkg cukru, 500 ml perlivej minerálky, 1 l vody, ľad Citróny umyjeme, sparíme vriacou vodou, ošúpeme a vytlačíme z nich šťavu. J...
Potrebujeme tieto suroviny:2 dlhšie tenké baklažány, 1 kg rajčín, 1 veľká cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžička sušeného tymiánu, 8 lyžíc olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie, štipka cukru Baklažány umyjeme, osušíme, odrežeme stopky, dužinu nakrájame na kocky a op...
Potrebujeme tieto suroviny:1 balík piškót, čokoláda, broskyne, špáradlá, košíčky Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Vždy medzi dve piškóty vložíme jeden ...
Potrebujeme tieto suroviny:ružičkový kel, soľ, hladká múka, olej Růžičkový kel zbavíme povädnutých lístkov, umyjeme a v osolenej vode uvarím...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g chudého jahňacieho mäsa, 500 g zemiakov, 200 g cibule, 200 g bielej hlávkovej kapusty, 200 g kelu, 200 g zelených fazuliek, 200 g mrkvy, soľ, čierne korenie, 1 lyžička rasce, 1,5 hrnčeka vývaru, 2 lyžice masla, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate Kapustu a kel zbavíme hlúbu a listových rebier a nakrájame na rezance, zele...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g ovocnej drene, šťava z 1 citróna, 150 g cukru, 150 ml vody Vodu a cukor dáme do hrnca a prudko povaríme asi 5 až 6 minút. Po úplnom vy...
Potrebujeme tieto suroviny:20 g zemiakov, 40 g póru, 20 g mrkvy, 20 g petržlenu, 20 g zeleru, 20 g karfiolu, 5 g sušených húb, 3 g cesnaku, soľ, čierne korenie, rasca, majorán Uvaríme huby, pridáme nakrájanú zeleninu a zemiaky (časť zemiakov nastrúham...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g bravčového pleca, 60 g ementálu, 2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany, 2 vajcia, 2 lyžice mlieka, 2 paradajky, 3 zeleninové papriky, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 40 g masti, soľ, mleté čierne korenie, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na mas...
|
|