![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je utorok, 06. júna, meniny má: Norbert ![]() • 400 g bravčového pleca • 60 g ementálu • 2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany • 2 vajcia • 2 lyžice mlieka • 2 paradajky • 3 zeleninové papriky • 1 lyžica paradajkového pretlaku • 1 cibuľa • 40 g masti • soľ • mleté čierne korenie • nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať Recept musaka z bravčového mäsa pripravíme takto:
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme mäso, osolíme, okoreníme, vložíme zeleninové papriky, olúpané paradajky nakrájané na plátky a paradajkový pretlak, podlejeme a udusíme domäkka. Vajcia rozšľaháme s mliekom a nastrúhaným ementálom, zalejeme mäso a zapečieme vo vyhriatej rúre. Napokon pokvapkáme smotanou a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s dusenou ryžou alebo s hranolkami. V našej kuchárke bolo okrem receptu Musaka z bravčového mäsa nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Bačovský guláš z baranieho mäsa Bifteky z konského mäsa Bulharská musaka so zemiakmi Lenivá baba z bravčového mäsa Lenivá baba z kuracieho mäsa Plnená roláda z kuracieho mäsa Poľovnícka roláda z jelenieho mäsa Poľovnícka roláda z srnčieho mäsa Záhorák z bravčového mäsa musaka z bravčového mäsa, recept, hlavné jedlá |
|