Dnes je streda, 01. mája, meniny má: NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:200 g bôčika, 1,5 hrnčeka fazule, 1 hrnček smotany, 1 cibuľa, 40 g syra, maslo, soľ, čierne korenie, zelená petržlenová vňať Fazuľu namočíme cez noc a na druhý deň ju uvaríme v tej istej vode do mäkka...
Potrebujeme tieto suroviny:4 bravčové kotlety, 1 bravčová nožička, 150 g bravčových koží, 2 bielky, 80 g koreňovej zeleniny, 50 g cibule, 125 ml octu, 5 zrniek čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, bobkový list, soľ Bravčové kotlety osušíme a na mastnej strane ich dvakrát narežme. V osolene...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g tvarohu, 200 g práškového cukru, 20 g zemiakovej múky, 500 ml kyslej smotany, 4 vajcia, 1 vanilkový cukor, 100 g hrozienok, 1 citrón, strúhanka, olej Tvaroh zomelieme a vymiešame spolu s kyslou smotanou. Bielky oddelíme od žĺ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g mäkkého tvarohu, 3 vajcia, 5 lyžíc strúhanky, 3 lyžice hrubej múky, soľ Tvaroh vymiešame so strúhankou, múkou, vajíčkami a soľou (podľa chuti). Z c...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g kreviet, pol zväzku kôpru, 1 citrón, 1 lyžica horčice, soľ, čierne korenie, 5 lyžíc olivového oleja Krevety opláchneme v studenej vode a necháme odkvapkať. Kôpor nakrájame naj...
Potrebujeme tieto suroviny:bravčové jazyky, slanina, cibuľa, zeler, pór, soľ, mleté čierne korenie, celé korenie, nové korenie, bravčová masť Jazyky umyjeme, očistíme, dáme do osolenej vody, pridáme kúsok cibule, zele...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g diviačiej panenky alebo stehna, 100 g slaniny, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 stopkový zeler, 150 g hlivy ustricovej, 200 ml smotany na šľahanie, čerstvý tymián, soľ, korenie, olivový olej, 250 g špeclí Diviačie mäso nakrájame na malé kúsky, cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, ...
Potrebujeme tieto suroviny:kyslá voda z doma tlačenej kapusty, bobkový list, zemiaky, smotana, solamyl, soľ, červená paprika Vo vode uvaríme zemiaky nakrájané na krížalky s bobkovým listom, pridáme vo...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g paprikovej klobásy, 300 g kyslej kapusty, 4 zemiaky, 2 lyžice masti, 1 cibuľa, 2-3 lyžice polohrubej múky, 1 lyžica mletej papriky, trocha mletého alebo drvenej rasce, 1 kocka masoxu alebo hovädzieho bujónu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, 200 ml kyslej smotany Cibuľu ošúpeme, nasekáme ju na drobné kocky a opražíme na rozohriatej masti...
Potrebujeme tieto suroviny:3 biele papriky, 2 červené papriky, 2 paradajky, 1 väčšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, olej Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Papriky nakrájame na kocky, pr...
|
|