![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je pondelok, 02. októbra, meniny má: Levoslav ![]() • 4 bravčové kotlety • 1 bravčová nožička • 150 g bravčových koží • 2 bielky • 80 g koreňovej zeleniny • 50 g cibule • 125 ml octu • 5 zrniek čierneho korenia • 2 zrnká nového korenia • bobkový list • soľ Recept bravčová pochúťka v rôsole pripravíme takto:
Bravčové kotlety osušíme a na mastnej strane ich dvakrát narežme. V osolenej vode asi 2 hodiny varíme bravčové kož (bez tuku) a bravčovú nožičku, k nim potom pridáme na plátky nakrájanú koreňovú zeleninu, celé korenie, cibuľu, ocot a kotlety. Všetko varíme na miernom ohni, až kým kotlety nezmäknú. Potom ich vyberieme a zabalíme do vlhkej utierky, aby nevyschli. Tekutinu, v ktorej sa varili, precedíme, podľa chuti dosolíme a okyslíme. Zamiešame do nej rozmiešané bielky a na variči ju, stále šľahajúc metličkou, privedieme do varu. Potom rôsol odstavíme a o 15 minút precedíme. Kotlety naukladáme na hlbokú misu, zalejeme rôsolom a dáme stuhnúť na studené miesto. Podávame ozdobené citrónom a zelenou petržlenovou vňaťou. V našej kuchárke bolo okrem receptu Bravčová pochúťka v rôsole nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Božská bravčová špecialita Bravčová krkovička v marináde z cmaru Gazdovská pochúťka bravčová pochúťka v rôsole, recept, špeciality |
|