KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je nedeľa, 05. mája, meniny má: Lesana NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:
vlašské orechy, čokoláda Väčšie kúsky vlašských orechov rozložíme na plech a opražíme v predhriatej ... Potrebujeme tieto suroviny:
100 g vareného údeného mäsa, 60 g masla, 1 lyžičku horčice, soľ, mleté čierne korenie, asi 2 lyžičky šľahačky Varené údené mäso dvakrát premelieme na mäsovom mlynčeku. Maslo s horčicou ... Potrebujeme tieto suroviny:
500 g mrazeného hrášku, viazanička čerstvej mäty, 1 cibuľa, 3 zemiaky, zeleninový vývar, olivový olej, soľ, čierne korenie, kyslá pochúťková smotana V hrnci rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a podusíme. Pot... Potrebujeme tieto suroviny:
500 g mrazených jahôd, 30 ml maraskina, 1,5 litra bieleho vína, 200 ml cukrového sirupu, 500 ml sódovky, 200 g krupicového cukru Jahody posypeme cukrom, pokropíme maraskinom, zalejeme vínom tak, aby jahod... Potrebujeme tieto suroviny:
300 g čerstvých húb, 1 cibuľa, 3 lyžice masla alebo oleja, 3 zemiaky, soľ, drvená rasca, 250 ml kyslej smotany, 1 lyžica hladkej múky, zelená petržlenová vňať Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky, zalejeme vodou, osolíme, posypeme rasc... Potrebujeme tieto suroviny:
6 cl vodky, 2 cl Curacao Blue, ananásový džús, plátok pomaranča Všetky ingrediencie premiešame, nalejeme do vysokého pohára s niekoľkými ko... Potrebujeme tieto suroviny:
chmeľ, koreň valeriány, medovka, podzemok archangeliky, ľubovník bodkovaný, čakanka Zo zmesi rovnakých dielov chmeľu, koreňa valeriány, medovky, podzemku archa... Potrebujeme tieto suroviny:
500 g hrachu, 2 lyžice masti, 1 lyžica hladkej múky, 0,25 l mlieka, cesnak, soľ, majorán Hrach prepláchneme a namočíme cez noc do studenej vody. Napučaný hrach varí... Potrebujeme tieto suroviny:
4 cl vodky, 3 cl broskyňového likéru, 6 cl brusnicového džúsu, 6 cl ananásového džúsu Do tumblera naplneného ľadom nalejeme všetky ingrediencie a zamiešame. Pri ... Potrebujeme tieto suroviny:
2 kg malých zemiakov, 1 zväzok jarnej cibuľky, čerstvo nastrúhaný chren (približne 5 lyžíc), 500 g crème fraîche, soľ, šťava z jedného citróna Malé zemiaky osčistíme a v šupke uvaríme v neosolenej vode. Potom vodu zlej... |
|