Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:zemiaky uvarené v šupke, uvarená cvikla, 3 jablká, nízkotučná kyslá smotana, biely jogurt, soľ, mleté biele korenie Ošúpané zemiaky pretlačíme cez sitko, pridáme nakrájanú vychladnutú cviklu,...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg hovädzích rezňov zo stehna, strúhanka, 20 dkg hladkej múky, 2 vajcia, 2 dl mlieka, soľ, mleté čierne korenie, olej Rezne osolíme, okoreníme, naklepeme, po oboch stranách posypeme strúhankou ...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g obličiek, 100 g koreňovej zeleniny, 30 g cibule, 40 g masti, voda, pažítka, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na masti. Pridáme mletú červenú papriku...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g bravčového stehna, 1 cibuľa, olej, soľ, mleté korenie, mletá sladká paprika, tatarka Mäso nakrájame na naozaj malé kocky. Na rozpálenom oleji na panvici zosklov...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg tvarohu, 2 želatíny, 500 g práškového cukru, 2 Hery, 12 lyžíc mlieka, 6 žĺtkov, 2 šľahačky, stužovač šľahačky, piškóty Heru vymiešame so žĺtkami a cukrom, želatínu rozpustíme podľa návodu a tvar...
Potrebujeme tieto suroviny:80 g ryže, 500 ml mlieka, 250 ml smotany, 2 žĺtky, 500 ml vody, soľ, cukor, 1 lyžica vanilkového cukru Ryžu uvaríme v slanej vode. Hotovú ryžu zalejeme mliekom, prevaríme, pridám...
Potrebujeme tieto suroviny:4 pstruhy, 200 g húb, 1 cibuľa, 100 g masla, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica zelenej petržlenovej vňate, alobal Pstruhy očistíme, osolíme a necháme odležať. Huby očistíme, nakrájame na pl...
Potrebujeme tieto suroviny:polovica sliepky, 1 cibuľa, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1/4 zeleru, 2 lyžice masla, 2 lyžice hladkej múky, 300 ml mlieka, 100 ml sladkej smotany, štipka muškátového kvetu, čierne korenie, soľ, petržlenová vňať Očistenú a umytú sliepku zalejeme približne 2 l vody. Pridáme na osminky po...
Potrebujeme tieto suroviny:šošovica, hladká múka, olej, sušené slivky, soľ Šošovicu uvaríme do polomäkka a odstavíme. V inom hrnci na oleji opražíme h...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g jahôd, 1 broskyňa, 0,5l broskyňového džúsu, 0,5 dcl jahodového džúsu Broskyňu rozpolíme, vyberieme z nej kôstku, olúpeme, rozmixujeme a premieša...
|
|