Dnes je nedeľa, 28. apríla, meniny má: Jarmila NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:teľacie rezne, vajcia, hladká múka, kukuričné lupienky, soľ, olej Teľacie rezne naklepeme, osolíme, obalíme postupne v hladkej múke, vajci a ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g hrachu, 2 lyžice masti, 1 lyžica hladkej múky, 0,25 l mlieka, cesnak, soľ, majorán Hrach prepláchneme a namočíme cez noc do studenej vody. Napučaný hrach varí...
Potrebujeme tieto suroviny:6 cl calvadosu, 4 cl grapefruitového džúsu, ľad Calvados a džús pretrepeme s ľadom v šejkri. Podávame v koktailovom pohári....
Potrebujeme tieto suroviny:300 g paradajok, 1 šalátová uhorka, 1 cibuľa, olej, ocot, cesnak, soľ Paradajky sparíme v horúcej vode, olúpeme a nakrájame na plátky. Pridáme na...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g zemiakov, 2 žĺtky, 1 lyžica masla, 1 lyžica krupice, 4 lyžice hrubej múky, soľ, na plnku: 300 g tvarohu + 70 g údenej slaniny + 1 lyžica nasekaného kôpru + soľ, 200 ml kyslej smotany Zemiaky uvaríme v šupke. Potom vodu zlejeme, zemiaky ošúpeme a nastrúhame a...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g rybieho mäsa, 75 g údenej slaniny, 2 paradajky, 1 zelená parika, 2 cibule, 3/4 l rybieho vývaru, 2 lyžice oleja, 2 lyžice múky, 1 lyžica paradajkového pretlaku, cesnak, soľ, mleté čierne korenie, majorán Rybu nakrájame na kocky, okoreníme a osolíme. Pokrájanú slaninu krátko opeč...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g teľacej pečene, 3 väčšie cibule, mlieko, 1 žemľa, 2 vajcia, 40 g masti, soľ, petržlenová vňať, strúhanka Pečeň umyjeme, odblaníme a zomelieme. Pridáme vajcia, soľ, nadrobno posekan...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g kuracej pečene, 4 cibule, 5 strúčikov cesnaku, 5 paradajok, 1 lyžica olivového oleja, soľ, čierne korenie Pekáč vymastíme olejom, do neho dáme cibuľu nakrájanú na kolieska, pridáme ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 lyžice práškového cukru, 4 vajcia, 2 šľahačky, 2 lyžice kakaa Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny, pridáme kakao, ušľahanú šľahačku ...
Potrebujeme tieto suroviny:8 vajec, 1 lyžica masla, 1 lyžica hladkej múky, 250 ml vývaru, 100 ml bieleho vína, 150 g kyslej smotany, 3 lyžice plnotučnej horčice, cukor, soľ, korenie, 5 lyžíc vínneho octu, 2 lyžice nasekanej pažítky Na panvici rozpustíme maslo, vsypeme múku a pripravíme zlatistú zápražku. Z...
|
|