Dnes je nedeľa, 19. mája, meniny má: Gertrúda NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:60 g krupice, 40 g tuku, 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 1250 ml vývaru z kostí, soľ, zelená petržlenová vňať Do rozohriatého tuku vložíme krupicu a doružova opražíme. Potom pridáme oči...
Potrebujeme tieto suroviny:zmrazené hrušky Zmrazené hrušky rozmixujeme dohladka....
Potrebujeme tieto suroviny:4 banány, 50 g tvrdého syra, šťava a kôra z 1/2 citróna, 2 lyžice majonézy, 1 dl sladkej smotany, 1/4 lyžičky anízu, trochu estragónu, soľ, mleté čierne korenie Do misky dáme majonézu, trochu sušeného alebo čerstvého estragónu, aníz, po...
Potrebujeme tieto suroviny:4 silnejšie plátky bravčového stehna, 100-150 g olomouckých tvarôžkov, 1 vajce, hladká múka, strúhanka, soľ, olej Do plátkov mäsa vyrežeme kapsu, zľahka ich naklepeme a kapsu naplníme tvarô...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g hrachu, 2 lyžice masti, 1 lyžica hladkej múky, 0,25 l mlieka, cesnak, soľ, majorán Hrach prepláchneme a namočíme cez noc do studenej vody. Napučaný hrach varí...
Potrebujeme tieto suroviny:700 g vypitvaného pstruha, soľ, 3 lyžice masla, 0,7 l hovädzieho vývaru, 2 dl vína madeira, 100 g žemlí, 3 listy estragónu Očistené a umyté, mierne osolené pstruhy vložíme do vhodnej nádoby na 2/3 m...
Potrebujeme tieto suroviny:2 mäkké tvarohy, 1 kyslá smotana (väčšie balenie), 4 bielky, 3 hrste nasekaných lístkov medovky, 4 lyžice medu, šťava z 1 citróna, 1 dcl vody Med s vodou privedieme k varu a varíme tak dlho, kým sa med neťahá z varešk...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g ryby bez kostí, 1 cibuľa, 1 šalátová uhorka, 80 g masla, 7 dcl zeleninového bujónu, 2 dcl sladkej smotany, 1 dcl suchého bieleho vína, soľ, mleté biele korenie, kôpor, citrón Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a opražíme na rozohriatom masle. Uhorku...
Potrebujeme tieto suroviny:špenátové listy, slanina, mladá cibuľka, syr Feta, slnečnicové semienka, olivový olej, citrónova šťava, mleté čierne korenie Listy špenátu opláchneme a osušíme. Slaninu nakrájame na hranolčeky a vyškv...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg zemiakov, cibuľa, sušené huby, mrkva, zeler, petržlen, soľ, korenie, majorán, zelerová vňať, cesnak, olej, hladká múka Sušené huby namočíme na 30 minút do studenej vody. Zemiaky olúpeme, umyjeme...
|
|