Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
býčie žľazy, 100 ml mlieka, 10 g hladkej múky, 1 vajce, 10 g strúhanky, 30 g oleja , soľ
Býčie žľazy odblaníme, dobre preperieme vo vlažnej vode a minimálne na 12 h...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 melón, 1 pomaranč, 1 citrón
Melón rozpolíme, zbavíme jadier, nakrájame na kúsky a rozmixujeme s trochou...


Potrebujeme tieto suroviny:
5 citrónov, 10 dkg cukru, 500 ml perlivej minerálky, 1 l vody, ľad
Citróny umyjeme, sparíme vriacou vodou, ošúpeme a vytlačíme z nich šťavu. J...


Potrebujeme tieto suroviny:
500 g hovädzieho mäsa, 4 lyžice ryže, 2 cibule, 250 ml mlieka, 50 g strúhaného kokosu, 50 g masla, 1 lyžička mletého korenia, pol lyžičky rozdrvených klinčekov, lyžička rozdrveného kmínu, 3 lyžičky kari, štvrť lyžičky škorice, 2 lyžice kečupu, soľ, citrón
Mäso pokrájame na kocky, vložíme do vody, posolíme a necháme variť. V inom ...


Potrebujeme tieto suroviny:
250 g hladkej múky, 250 g masla, 1 vajce, 1 lyžica vody, na náplň: 100 g nastrúhaných orechov + 100 g cukru múčka + 1 vajce
Z hladkej múky, masla, vajcia a lyžice vody vypracujeme cesto, ktoré rozvaľ...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 mäkký tvaroh, 1 paradajku, príp. 1 lyžička majonézy, cesnak, kôpor sušený (alebo čerstvý), soľ
Paradajku nastrúhame na hrubom strúhadle, zvyšnú šupku prekrájame na kúsky....


Potrebujeme tieto suroviny:
2 zelery, 30 dkg nivy, 2 vajcia, hladká múka, strúhanka, soľ, olej
Zeler uvaríme vo vriacej osolenej vode do polomäkka a necháme vychladnúť. P...


Potrebujeme tieto suroviny:
400 g hovädzieho mäsa, 250 ml kyslej smotany, 4 paradajky, 2 zeleninové papriky, 4 lyžice oleja, 2 cibule, 40 g hladkej múky, citrónová šťava, mäsový vývar, 1 lyžička mletej červenej papriky, soľ
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Za stáleho miešania opražíme v rozpáleno...


Potrebujeme tieto suroviny:
500 g diétnej salámy, 1 majolka, 1 šalát Hradišťanka (Moravanka), 3 cibule, na nálev: 2 lyžice kečupu + 2 lyžice horčice + 2 lyžice oleja + šťava zo šalátu + 1 lyžička soli + 1 lyžička mletého korenia + 1 lyžička sladkej papriky
Nálev necháme zovrieť a po vychladnutí zmiešame s nakrájanými surovinami....


Potrebujeme tieto suroviny:
400 g cestovín, 300 g anglickej slaniny, 250 g špenátových listov, 150 g nastrúhaného syra, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, olej, soľ, korenie, maslo
Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode, potom scedíme. Cibuľu nakrá...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!