Dnes je piatok, 03. mája, meniny má: Galina, Timea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:3 cl Whisky Cream Stock, 1 cl vaječného likéru, 1 cl brandy, 2 cl smotany, muškátový oriešok, kocky ľadu Do šejkra vložíme kocky ľadu, prilejeme všetky suroviny a poriadne potrepem...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g mletého chudého mäsa, polovica cibule, soľ, korenie, 1 lyžička oregana, 2 lyžičky posekaného čerstvého tymiánu, 1,5 lyžičky horčice Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme mäso a ostatné suroviny a v mise premieš...
Potrebujeme tieto suroviny:mladý hrášok, zemiaky, cibuľa, cesnak, smotana na varenie, soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava, hovädzí vývar Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak, podlejeme...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g rybieho filé, mlieko, 2 vajcia, 50 ml vína, hladká múka, soľ Filé pokrájame na porcie, zalejeme osoleným mliekom a necháme niekoľko hodí...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g baraních rebier, soľ, bobkový list, 6 až 8 strúčikov cesnaku, na marinádu: olej + sušený cesnak + mletá rasca + mleté čierne korenie + sušený rozmarín Umyté a osušené baranie rebrá osolíme, potrieme marinádou pripravenou z ole...
Potrebujeme tieto suroviny:6 cl žitnej whisky, 3 cl suchého vermutu, 3 cl ananásového džúsu, ľad Do šejkra vložíme niekoľko kociek ľadu, pridáme uvedené suroviny a pretrepe...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g bravčového pliecka, cibuľa, tuk, mletá paprika, voda, soľ, rasca, 400 g kyslej zeli, hladká múka, pol téglika smotany Mäso nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme ju na tuku, pri...
Potrebujeme tieto suroviny:3 veľké zemiaky, 2 hrnčeky uvarených stredných fliačkov, 1 väčšia cibuľka, soľ, 2 lyžicky sladkej červenej papriky, maslo, škvarky, voda Zemiaky nakrájané na malé kocky uvaríme v osolenej vode a scedíme. Najemno ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g mrkvy, 3 jablká, 1 citrón, voda, cukor, soľ Omytú mrkvu i jablká nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme štipku soli, c...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g filety z lososa, 200 g filety z tresky, polka póru, 2 mrkvy, 100 g zeleru, 100 g kvaky, polovica feniklu, 200 ml sladkej smotany, 1 lyžica hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 150 ml bieleho vína, 1 lyžica masla, 2 lyžice tomatového (červeného) pesta, 650 ml rybacieho vývaru Zeleninu nakrájame na tenké rezance, filé zbavíme kože a nakrájame na kocky...
|
|