Dnes je utorok, 07. mája, meniny má: Monika NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 kg zrelých paradajok, 2 väčšie mrkvy, 2 cibule, 2 zelerové stonky, 2 strúčiky cesnaku, 600 ml kuracieho vývaru, 100 ml smotany na šľahanie, 4 lyžice olivového oleja, 30 g masla, 1 lyžica zeleného korenia v náleve, 1 lyžica cukru , soľ, mleté čierne korenie, 1 bobkový list V hrnci rozohrejeme olivový olej a maslo, pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu ...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g broskýň, 8 lyžičiek práškového cukru, 2 lyžičky citrónovej šťavy, 250 ml smotany na šľahanie Broskyne umyjeme, nakrátko ponoríme do horúcej vody, ošúpeme, rozpolíme a o...
Potrebujeme tieto suroviny:2 kuracie prsia, 200 ml červeného vína, 3 strúčiky cesnaku, 1 vetvička tymiánu, soľ, korenie, olej, hladká múka Mäso nakrájame na plátky, obalíme v hladkej múke a osmažíme na oleji z oboc...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg bravčového mäsa, 1 cibuľa, 1 väčšia zemiakov, mlieko, strúhanka, soľ, čierne korenie, majorán, tvrdý syr, anglická slanina Cibuľu a zemiaky ošúpeme a spolu s mäsom pomelieme. Pridáme strúhanku a maj...
Potrebujeme tieto suroviny:rožky, kuracie rezne, paradajky, papriky, šalátové uhorky, hlávkový šalát, olej, eidam, tatárska omáčka, soľ, mleté čierne korenie Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme a opečieme na olej...
Potrebujeme tieto suroviny:4 kuracie prsia, 1 celý pór, 2 cibule, sójová omáčka, soľ, nátierkové maslo bez príchuti, olej Mäso pokrájame na rezance, mierne osolíme a pokvapkáme sójovou omáčkou. Cib...
Potrebujeme tieto suroviny:teľacie rezne, vajcia, hladká múka, kukuričné lupienky, soľ, olej Teľacie rezne naklepeme, osolíme, obalíme postupne v hladkej múke, vajci a ...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g zemiakov, 200 g šunky, 150 g údeného syra scamorza, 120 g miešaného šalátu z rucoly a čakanky, 2 paradajky, petržlenová vňať, hladká múka, rozmarín, 2 vajcia, olivový olej, soľ, celé korenie Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a na hrubo roztlačíme do misy. Pridáme nas...
Potrebujeme tieto suroviny:700 g roštenky, 1 lyžica smotany, 1 lyžica octu, 1 červená cibuľa, maslo, lyžica masti, 14 g kapár, lyžica zelenej petržlenovej vňate, soľ Vykostenú roštenku očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán n...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g zeleného (alebo žltého) lúpaného hrachu, hydinový vývar, 200 ml 33% smotany na šľahanie, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté biele korenie, majorán, 4 plátky anglickej slaniny Hrach prepláchneme, zalejeme vodou a necháme aspoň hodinu, ale lepšie ale c...
|
|