Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je pondelok, 06. mája, meniny má: Hermína

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
750 g šampiňónov, 1 citrón, 4 žĺtky, 250 g kyslej smotany, 150 g strúhaného syra, maslo, soľ, korenie, muškát
Olúpané šampiňóny nakrájame na plátky, pod studenou vodou opláchneme a pokv...


Potrebujeme tieto suroviny:
100 g guľatozrnnej ryže na rizotto (Arborio alebo Carnaroli), 2,5 dcl kokosového mlieka, 2 dcl ryžového mlieka, 50 g trstinového cukru, hrsť čerstvých jahôd, hrsť čerstvých malín, vetvička čerstvej mäty
Do hrnca nasypeme ryžu, pridáme 1 dcl mlieka a za stáleho miešania varíme. ...


Potrebujeme tieto suroviny:
500 g teľacej pečene, 500 g zemiakov, 2 cesnaky, soľ, čierne mleté korenie, 1 bobkový list, 1 lyžica bieleho vínneho octu, 100 ml bieleho suchého vína, 40 g bravčovej masti, 1 lyžica nahrubo posekaného petržlenu
Odblaníme pečeň, nakrájame ju na veľmi tenké plátky a rozložíme ich na veľk...


Potrebujeme tieto suroviny:
20 plátkov prerastenej slaniny, 20 plátkov ementálu, 20 veľkých olív, 2 paradajky, 20 lístkov šalvie
Na plátky slaniny položíme plátok syra (tak, aby ju pokryl). Na kraj každéh...


Potrebujeme tieto suroviny:
200 g šampiňónov, 4 lyžice šľahačkovej smotany, 50 g zeleru, 70 g mrkvy, 50 g petržlenu, 50 g póru, 100 g karfiolu, 100 g brokolice, 2 lyžice masla, zeleninový vývar z kocky, muškátový oriešok, petržlenová vňať
Zeler, mrkvu, petržlen, pór a cibuľu dôkladne očistíme, nakrájame na kolies...


Potrebujeme tieto suroviny:
180 g vlašských orechov, 300 g hladkej múky, 200 g masla, 100 g krupicového cukru, 1 lyžica kakaa holandského typu, 1 žĺtok, práškový cukor na obalenie
Orechy namočíme na 2 hodiny do studenej vody. Potom je nahrubo nasekáme, pr...


Potrebujeme tieto suroviny:
70 g čerstvých lístkov oprané vňate mäty, 0,5 l vody, šťava z 1 citróna, 0,5 kg cukru
Vodu zmiešame s cukrom a privedieme k varu. Až začne zmes hustnúť, pridáme ...


Potrebujeme tieto suroviny:
350 g hrachu (môže byť aj mrazený), 1 l hovädzieho vývaru, 300 g zemiakov, soľ, čierne korenie, majorán, 3 strúčiky cesnaku, 8 kokteilových párkov, biely chlieb, 2 lyžice oleja
Hrach umyjeme a namočíme deň vopred do studenej vody. Druhý deň vodu zlejem...


Potrebujeme tieto suroviny:
4 jahňacie kotlety, 50 g cibule, 50 g masla, 4 lyžice olivového oleja, 2 vetvičky tymianu, 50 g strúhanky, 35 g lieskovcov, 2 lyžice petržlenovej vňate, 2 lyžice balzamikového octu, 125 ml dezertného vína Marsala alebo Sherry (medium), 200 ml hydinového vývaru, soľ, mleté čierne korenie
Nadrobno posekanú cibuľu opečieme dozlatista na 20 g masla a dvoch lyžiciac...


Potrebujeme tieto suroviny:
400 g zemiakov, 100 g klobásy, sušené huby, 40 g masti, 4 dl mlieka, 40 g hladkej múky, bobkový list, soľ, ocot, majorán
Z 2/3 masti a múky pripravíme bledú zaprážku, zalejeme ju vodou a mliekom, ...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!