Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je sobota, 20. apríla, meniny má: Marcel

Marinovaná telaciapečeň

Kategória: špeciality, vnútornosti

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept marinovaná telaciapečeň potrebujeme tieto suroviny:

   • 500 g teľacej pečene
   • 500 g zemiakov
   • 2 cesnaky
   • soľ
   • čierne mleté korenie
   • 1 bobkový list
   • 1 lyžica bieleho vínneho octu
   • 100 ml bieleho suchého vína
   • 40 g bravčovej masti
   • 1 lyžica nahrubo posekaného petržlenu
Recept marinovaná telaciapečeň pripravíme takto:
Odblaníme pečeň, nakrájame ju na veľmi tenké plátky a rozložíme ich na veľký tanier, posypeme najemno nakrájaným cesnakom, osolíme a okoreníme, pridáme bobkový list, prelejeme vínom a octom a necháme marinovať aspoň 2 hodiny (najlepšie celú noc). Niekoľkokrát plátky obrátime. Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na plátky. Tuk rozohrejeme na panvici, pridáme plátky pečene (nezlievame ju), osmažíme ich narýchlo po oboch stranách, ihneď vyberieme a uchováme v teple. Z marinády vyberieme bobkový list, nalejeme marinádu do panvice, privedieme k varu a zredukujeme ju, až zhustne. Plátky pečene namočíme do vzniknutej omáčky a poskladáme ich na nahriate taniere. Plátky zemiakov namočíme v omáčke a položíme ich okolo pečene. Posypeme petržlenovou vňaťou.





marinovaná telaciapečeň, recept, špeciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!