Dnes je pondelok, 25. septembra, meniny má: Vladislav
Marinovaná telaciapečeňKategória: špeciality, vnútornostiHodnotenie receptu:   Na recept marinovaná telaciapečeň potrebujeme tieto suroviny: • 500 g teľacej pečene • 500 g zemiakov • 2 cesnaky • soľ • čierne mleté korenie • 1 bobkový list • 1 lyžica bieleho vínneho octu • 100 ml bieleho suchého vína • 40 g bravčovej masti • 1 lyžica nahrubo posekaného petržlenu Recept marinovaná telaciapečeň pripravíme takto: Odblaníme pečeň, nakrájame ju na veľmi tenké plátky a rozložíme ich na veľký tanier, posypeme najemno nakrájaným cesnakom, osolíme a okoreníme, pridáme bobkový list, prelejeme vínom a octom a necháme marinovať aspoň 2 hodiny (najlepšie celú noc). Niekoľkokrát plátky obrátime. Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na plátky. Tuk rozohrejeme na panvici, pridáme plátky pečene (nezlievame ju), osmažíme ich narýchlo po oboch stranách, ihneď vyberieme a uchováme v teple. Z marinády vyberieme bobkový list, nalejeme marinádu do panvice, privedieme k varu a zredukujeme ju, až zhustne. Plátky pečene namočíme do vzniknutej omáčky a poskladáme ich na nahriate taniere. Plátky zemiakov namočíme v omáčke a položíme ich okolo pečene. Posypeme petržlenovou vňaťou.
marinovaná telaciapečeň, recept, špeciality Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2023 CBMonitor.cz Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!