Dnes je pondelok, 29. apríla, meniny má: Lea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:500 g cestovín, 2 konzervy tuniaka (najlepšie kúsky vo vlastnej šťave), 4 väčšie paradajky, zelené olivy, čierne olivy, olivový olej, soľ, korenie, kyslá smotana, balzamikový ocot, listy zeleného šalátu Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode, scedíme ich, pridáme tuniaka, po...
Potrebujeme tieto suroviny:údené mäso, mrkva, zeler, pór, cesnak, soľ, čierne korenie, uvarené krúpy Údené mäso nakrájame na kocky a povaríme cca 30 minút. Pridáme na kocky nak...
Potrebujeme tieto suroviny:50 - 60 dkg predného hovädzieho mäsa, 25 dkg cibule, 4 PL masti, 2 ČL hladkej múky, 2 ČL sladkej mletej papriky (vrchovaté), paradajkový pretlak, 7 dl vývaru z kostí, 2 strúčiky cesnaku, rasca, 2 párky, majoránka, mleté čierne korenie, soľ Najemno nakrájanú cibuľu opražte na masti dozlatista, pridajte na kocky nak...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g stopercentného tuku, 50 g čokolády na varenie, 50 g kakaa, 3 vajcia, 3 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor Tuk, čokoládu a kakao rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Vajcia s cukrom a vani...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g zeleru, 50 g majonézy, citrónová šťava, soľ, cukor Ošúpaný a omytý zeler nastrúhame na jemnom struhadle. Posolíme, osladíme, p...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g margarínu, 200 g zeleru, 1 nízkotučný biely jogurt, soľ, citrónová šťava Syrový zeler očistíme, nastrúhame najemno, pokvapkáme citrónovou šťavou, os...
Potrebujeme tieto suroviny:1 plátok melóna, 2 cl mätového likéru, suchý sekt, mäta, plátok citróna Z melóna urobíme menšie guličky, dáme ich do vysokého pohára, pridáme oba l...
Potrebujeme tieto suroviny:1/2 hlávky ľadového šalátu, 450 g mrazeného hrášku, 2 jarné cibuľky, 1 lyžička cukru, 2 lyžice maslových vločiek, soľ, biele korenie Šalát očistíme, vyperieme, osušíme a nakrájame na prúžky asi 2 cm široké. P...
Potrebujeme tieto suroviny:1 karfiol, 150 g šunky, 150 g šampiňónov, 1 rajčiakový pretlak, tuk, soľ, 200 g postrúhaného syra, strúhanka Šampiňóny pokrájame na plátky a podusíme na tuku. Očistený karfiol uvaríme ...
Potrebujeme tieto suroviny:8 na tvrdo uvarených vajec, 1 stredne veľká biela cibuľa, po 2 polievkové lyžice petržlenovej vňate, estragonu a čerstvej bazalky posekané na drobno, 1-2 polievkové lyžice horčice, 80 g smotany, soľ, mleté korenie, 8 polievkových lyžíc masla, 1-2 čajové lyžičky citrónovej šťavy Vajíčka ošúpeme a po dĺžke prekrojíme na polovicu. Lyžičkou opatrne vyberem...
|
|