Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je sobota, 20. apríla, meniny má: Marcel

Zapečené bylinkové vajíčka

Kategória: predkrmy, veľkonočné jedlá

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zapečené bylinkové vajíčka potrebujeme tieto suroviny:

   • 8 na tvrdo uvarených vajec
   • 1 stredne veľká biela cibuľa
   • po 2 polievkové lyžice petržlenovej vňate
   • estragonu a čerstvej bazalky posekané na drobno
   • 1-2 polievkové lyžice horčice
   • 80 g smotany
   • soľ
   • mleté korenie
   • 8 polievkových lyžíc masla
   • 1-2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
Recept zapečené bylinkové vajíčka pripravíme takto:
Vajíčka ošúpeme a po dĺžke prekrojíme na polovicu. Lyžičkou opatrne vybereme žĺtky, aby sa bielky neporušili. Žĺtky dáme do misky, pridáme ošúpanú a na drobno pokrájanú cibuľu, polovicu pokrájaných byliniek, horčicu, soľ, korenie a všetko spolu dobre premiešame. Touto zmesou naplníme bielky a poukladáme ich do zapekacej misy. Maslo v menšej nádobe pomaly rozpustíme na slabom plameni a vmiešame doň druhú polovicu pokrájaných byliniek a citrónovú šťavu. Na každú polovicu vajíčka dáme lyžičku tejto zmesi. Zapečieme v rozohriatej rúre pri 200°C približne 10 minút. Podávame teplé, ozdobené čerstvými bylinkami a s čerstvo opečenými hriankami.





zapečené bylinkové vajíčka, recept, predkrmy


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!