KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je sobota, 20. apríla, meniny má: Marcel Na recept zelený hrášok po francúzsky potrebujeme tieto suroviny: • 1/2 hlávky ľadového šalátu • 450 g mrazeného hrášku • 2 jarné cibuľky • 1 lyžička cukru • 2 lyžice maslových vločiek • soľ • biele korenie Recept zelený hrášok po francúzsky pripravíme takto:
Šalát očistíme, vyperieme, osušíme a nakrájame na prúžky asi 2 cm široké. Polovicu dáme do stredne veľkého kastróla alebo hlbšej panvice. V horúcej vode rozmrazíme hrášok a pridáme ho k šalátu (nemiešame). Jarné cibuľky očistíme, nasekáme a spolu s cukrom nimi posypeme hrášok. Potom ho ešte posypeme vločkami masla a prekryjeme zvyšným šalátom. Zmes dusíme pod pokrievkou asi 4-5 minút, až je hrášok úplne mäkký. Rajnicou pritom občas potrasieme. Hrášok potom prisolíme, okoreníme, upravíme so šalátom na misu a ihneď podávame. V našej kuchárke bolo okrem receptu Zelený hrášok po francúzsky nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Francúzsky veľkonočný šalát Šalát zo zelených fazuliek s ovčím syrom Zelený šalát so špargľou a vajcom zelený hrášok po francúzsky, recept, šaláty |
|