Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:750 g hladkej múky, 500 g tuku, 250 g práškového cukru, 3 žĺtka, pikantný ríbezľový lekvár, čokoládová poleva, postrúhaná citrónová kôra Múku s cukrom, tukom, žĺtkami a postrúhanou citrónovou kôrou zmiešame na hl...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g marhúľ, 1 citrón, 250 ml bieleho vína, 1 l vody, 30 g škrobovej múčky, vanilkový cukor Marhule vhodíme na chvíľu do vriacej vody, potom ich olúpeme, vykôstkujeme,...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g čokolády, 200 g medu, 200 g vlašských orechov, 1 bielok, nastrúhané orechy na obaľovanie Vo vodnom kúpeli rozpustíme med s čokoládou a miešame, kým nevznikne hladká...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kačica, 100 g šunky, 40 g masla, 1 dcl vína, vývar, soľ, mleté čierne korenie, 20 g hladkej múky Kačicu očistíme, umyjeme, utierkou osušíme a posolíme. V pekáči rozpustíme ...
Potrebujeme tieto suroviny:8 rajčiakov, 200 g bryndze, 50 g masla, 2 mladé cibuľky, soľ, mletá červená paprika, rasca, pažítka Maslo dobre vymiešame, pridáme bryndzu, soľ, lyžičku mletej červenej paprik...
Potrebujeme tieto suroviny:2 baklažány, 2 lyžice olivového oleja, 2 údené Liptov parenice, sušené paradajky nakladané v oleji, cherry paradajky, petržlenová vňať, špáradlá Baklažány narežeme na plátky hrubé 2-3 mm, potrieme ich olejom, uložíme na ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 konzerva zaváraných broskýň, 800 ml mlieka, 200 ml smotany na šľahanie, 10 žĺtkov, 300 g kryštálového cukru, 4 lyžice maizeny, 3 malé tyčinky škorice, kôra z citrónu Do mlieka dáme variť celú škoricu a citrónovú kôru. Zvlášť vyšľaháme žĺtky ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 hrnček varených húb, 1 hrnček kyslej kapusty, 1 cibuľa, 1 lyžica oleja, cukor, drvená rasca Huby a cibuľu nakrájame najemno, pridáme pokrájanú kapustu a olej premiešam...
Potrebujeme tieto suroviny:2 zelery, 30 dkg nivy, 2 vajcia, hladká múka, strúhanka, soľ, olej Zeler uvaríme vo vriacej osolenej vode do polomäkka a necháme vychladnúť. P...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g tvrdých chlebových kôrok, 100 ml smotany, 1 lyžica masla, 2 žĺtky, 1200 ml vody, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, zelená petržlenová vňať Chlebovej kôrky nakrájame, vložíme do vody, pridáme mletú rascu a čierne ko...
|
|