Dnes je piatok, 03. mája, meniny má: Galina, Timea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:5 paradajok, malý zeler, 2 vajcia, 30 g kapár, 70 g majonézy, 50 g kečupu, citrón, 2 lyžice oleja, soľ, chilli Zeler sparíme, pokrájame na kocky, pridáme paradajky nakrájané na plátky a ...
Potrebujeme tieto suroviny:údené mäso, mrkva, zeler, pór, cesnak, soľ, čierne korenie, uvarené krúpy Údené mäso nakrájame na kocky a povaríme cca 30 minút. Pridáme na kocky nak...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g predného hovädzieho mäsa bez kosti, 250 g jahňacieho ramienka bez kosti, 2 cibule, 500 g zemiakov, 300 g zeleru, 300 g mrkvy, 2 petržleny, silný pór, 0,5 l zeleninového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, pažítka Hovädzie a jahňacie mäso nakrájame na kocky, cibuľu hrubo nasekáme, zemiaky...
Potrebujeme tieto suroviny:1 zväzok zelenej špargle, 300 ml smotany na šľahanie, 300 g bieleho jogurtu, 2 lyžice masla, 50 g parmezánu, sušené paradajky, soľ, biele korenie, koriander Špargľu ošúpeme a povaríme 10 minút v horúcej vode. Bielu omáčku pripravíme...
Potrebujeme tieto suroviny:70 dkg francúzskej muškátovej tekvice, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžica masla, 0,75 l kuracieho bujónu, soľ, mleté korenie, 125 ml smotany na šľahanie, tekvicový olej, pažítka Očistenú tekvicu nakrájame na malé kocky. Cibuľu a cesnak nasekáme na drobn...
Potrebujeme tieto suroviny:slivky, kozí syr, anglická slanina, portské víno Slivky rozpolíme a zbavíme kôstok. Na miesto pecky dáme kúsok kozieho syra ...
Potrebujeme tieto suroviny:230 g práškového cukru, 80 g masla, 80 g nastrúhaného kokosu, 4 vajcia, 1 lyžica rumu, na obalenie: nastrúhaný kokos, na čokoládovú polevu: pol čokolády na varenie + 1 lyžica masla Žĺtky vidličkou roztlačíme najemno, pridáme cukor, zmäkčené maslo, kokos a ...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g netučného tvarohu, 100 g zeleru, 100 g celozrnnej múky, petržlenová vňať, citrónová kôra, bylinková soľ Tvaroh rozmiešame so soľou, citrónovou kôrou, krájaným petržlenom, strúhaný...
Potrebujeme tieto suroviny:1 konzerva tresčej pečene, 1 pór, 1 mrkva, 20 g čerstvého zázvoru, rybací vývar, 1 citrón, 20 g kaparov, 2 cl bieleho vína, 1 lyžica ustricovej omáčky, tenké ryžové rezance Na tuku z tresčej pečene orestujeme pór, mrkvu a zázvor. Pridáme ustricovú ...
Potrebujeme tieto suroviny:3 kyslé smotany, piškóty, rôzne druhy ovocia, vanilkový cukor, škoricový cukor, kakao, nastrúhaná čokoláda, nastrúhané mandle Každú kyslú smotanu vymiešame zvlášť a to tak, že do každej dáme vanilkový ...
|
|