Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je sobota, 27. apríla, meniny má: Jaroslav

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
300 g zemiakov, 2 väčšie jablká, 2 sladkokyslé uhorky, 1,5 dcl smotany, 1 vajce uvarené natvrdo, 1 lyžička horčice, soľ, citrónová šťava, 1 kocka cukru
V šupke uvarené zemiaky olúpeme a pokrájame na kolieska. Jablká olúpeme, vy...


Potrebujeme tieto suroviny:
2 veľké mrkvy, 100 g slaniny, 1 cibuľa, 20 g masla, 0,5 l mäsového vývaru, 1 dl sherry, na hrot noža šafranu, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ
Maslo necháme roztopiť v rozohriatej panvici, pridáme doň najemno nakrájanú...


Potrebujeme tieto suroviny:
0,5 kg srnčieho mäsa, 0,5 kg mäsa z diviaka, 20 dkg údeného bravčového bôčika, 4 veľké cibule, 4 papriky, 6 paradajok, 5 strúčikov cesnaku, soľ, mleté ​​čierne korenie, mletá rasca, 2 lyžice červenej sladkej papriky, 1 chilli paprička, vývar, masť
V kastróle rozpustíme masť, pridáme nakrájaný údený bôčik, na plátky nakráj...


Potrebujeme tieto suroviny:
3 kg zrelých tvrdých broskýň, 1,5 l vody, 500 g kryštálového cukru, 1 lyžička kyseliny citrónovej, 8 hviezdičiek badiánu
Zvaríme vodu s cukrom. Broskyne umyjeme, olúpeme, rozkrojíme na polovičky, ...


Potrebujeme tieto suroviny:
3 dcl vychladeného svetlého piva, 4 cl rumu, 6 cl ananásového džúsu
Do vychladeného piva nalejeme rum s ananásovým džúsom a zľahka premiešame....


Potrebujeme tieto suroviny:
1,8 kg bravčového pliecka, 200 g sušených sliviek, 200 ml jablčného vína, 2 polievkové lyžice múky, 20 g hnedého cukru, 50 ml octu, 1/2 škorice, 4 kyslé jablká, 200 ml vývaru, 100 ml smotany, 1 polievková lyžica maizeny, soľ, mleté čierne korenie
Slivky namočíme do jablčného vína. Pliecko umyjeme, osušíme, okoreníme a os...


Potrebujeme tieto suroviny:
500 g jahôd, 50 g vanilkového cukru, 400 ml vody, 50 ml sektu, 100 ml šľahačky, mäta
Umyté a očistené jahody vložíme do nádoby spolu s cukrom, zalejeme ich vodo...


Potrebujeme tieto suroviny:
600 g bravčového karé bez kostí, 1 cibuľa, 40 g masti, 4 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, mäsový vývar, soľ, na omáčku: 30 g masti + 40 g hladkej múky + mäsový vývar + 100 g šípok + 1 čajová lyžička cukru + citrónová šťava + soľ
Karé bez kostí vcelku prudko opečieme v rozohriatej masti zo všetkých strán...


Potrebujeme tieto suroviny:
6 hrušiek, 90 g cukru, trocha vody, kúsok citrónovej kôry, na krém: 1 lyžička zemiakovej múčky + 50 g čokolády + trocha vody
Hrušky ošúpeme, rozpolíme, zbavíme jadrovníkov a s kúskom citrónovej kôry p...


Potrebujeme tieto suroviny:
4 kuracie stehná, 150 g šampiónov, 40 g cibule, 15 g hladkej múky, 60 g oleja, soľ, 5 g mletej sladkej papriky, mletá rasca
Stehná opečieme na polovičke oleja a vyberieme ich na tanier. Do výpeku pri...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!