Dnes je pondelok, 06. mája, meniny má: Hermína NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:500 g listového špenátu, 150 g slaniny, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie Špenát zbavíme stoniek, sparíme v horúcej vode (asi 3 minúty) a zlejeme. Na...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg hovädzieho mäsa, 150 g slaniny, 0,5 kg cibule, 125 g smotany, maslo, čerstvá paprika, soľ, mleté čierne korenie Slaninu nakrájame na kocky a spolu s polovicou nadrobno nakrájanej cibule o...
Potrebujeme tieto suroviny:550 g hladkej múky, 500 g práškového cukru, 5 vajec, 1 prášok do pečiva, 1 sáčok mletého zázvoru (cca 5 lyžičiek) Zmiešame preosiatu hladkú múku, práškový cukor, prášok do pečiva a mletý zá...
Potrebujeme tieto suroviny:kuracie prsia, údený oštiepok, šunka, kapia, soľ, čierne korenie, maslo Kuracie prsia zľahka naklepeme do pozdĺžneho tvaru a jemne posolíme a okore...
Potrebujeme tieto suroviny:1 zrelý banán, 2 jablká, 1 lyžica citrónovej šťavy, 125 ml studenej vody Banán olúpeme a nakrájame na menšie kúsky, dáme do mixéra, pridáme ošúpané ...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g vykosteného srnčieho chrbta, 150 g údenej slaniny, 2 cibule, 200 ml suchého červeného vína, 5-6 väčších čerstvých hríbov, soľ, korenie, 5 guličiek jalovca, kôra z citróna, 4 veľké zemiaky, 4 malé kyslé sterilizované uhorky Na panvici vyškvaríme nakrájanú slaninu a na nej opražíme cibuľu nakrájanú ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 platýz, 10 dkg slaniny, 1 šalotka, 2 strúčiky cesnaku, maslo, soľ, zelená petržlenová vňať Z brušnej časti platýza odstránime opatrne kožu (je pevná, takže sa neje). ...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g húby, 500 ml kyslej smotany, 60 g polohrubej múk, 500 ml vody, soľ, drvená rasca, ocot Na drobno nakrájané huby povaríme v osolenej vode s drvenou rascou. Keď zmä...
Potrebujeme tieto suroviny:červená kapusta, cvikla, cibuľa, horčica, korenie, smotana Kapustu nastrúhame, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a cvikľu a vmiešame sm...
Potrebujeme tieto suroviny:4 cl ginu Gordons Dry, citrónová šťava z 1 citróna, 1 bielok, 1 lyžička grenadíny, 2 lyžičky práškového cukru, sóda na doliatie, ľad V šejkri pretrepeme niekoľko kociek ľadu s ginom, citrónovou šťavou, cukrom...
|
|