Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je sobota, 04. mája, meniny má: Florián

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
1 väčší pór, 2 zemiaky, 1 cibuľa, olivový olej, kúsok masla, 1,2 litra vody, sůl
Na troche olivového oleja a kúsku masla orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľ...


Potrebujeme tieto suroviny:
ružičkový kel, soľ, hladká múka, olej
Růžičkový kel zbavíme povädnutých lístkov, umyjeme a v osolenej vode uvarím...


Potrebujeme tieto suroviny:
300 g hladkej múky, 100 g cukru múčka, 1,5 lyžice rumu, 1 vajce, 1 žĺtok, 1 lyžica medu, 50 g masla, 1 lyžička sódy, na krém: 1 vanilkový puding + 0,5 l mlieka + 2 žĺtky + 1 lyžica polohrubej múky + 0,5 dcl rumu + 100 g masla + 80 g cukru
Krém pripravíme tak, že z pudingu, mlieka, žĺtka a múky uvaríme kašu a nech...


Potrebujeme tieto suroviny:
500 g žemlí, 400 g slaniny, 100 g domácej klobásy, 1 cibuľa, 5 vajec, 250 ml mlieka, masť, soľ, trocha múky, 1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate
Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na masti, pridáme nadrobno nakrájanú sl...


Potrebujeme tieto suroviny:
50 g rokfortu (Nivy), 1 malá cibuľa, niekoľko lyžíc kyslého mlieka, 4 väčšie paradajky, listy šalátu
Do misky pretrieme sitom syr, pridáme jemne nasekanú cibuľu a toľko mlieka,...


Potrebujeme tieto suroviny:
400 g šošovice, 2 cibule, 2 vajcia, 1 kapia, 2 sladkokyslé uhorky, 1 jablko, soľ, cukor, koernie, ocot, 3 lyžice oleja, olivy
Vajcia uvaríme natvrdo. Šošovicu uvaríme domäkka. Uvarenú šošovicu scedíme,...


Potrebujeme tieto suroviny:
3 paradajky, 3 zelené papriky Charleston, 2 uhorky, 1 cibuľa, olivový olej, soľ, citrónová šťava
Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme nadrobno nakrájané paradajky, uhorky a p...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 kg srnčieho chrbta, 120 g údenej slaniny, 2 väčšie cibule, 4 strúčiky cesnaku, 125 g masla, soľ, podrvené čierne korenie, 4 borievky
Mäso vykostíme, odblaníme, umyjeme, rozrežeme na plát, ktorý posypeme potlč...


Potrebujeme tieto suroviny:
500 g hlivy, soľ, 100 g tatárskej omáčky, 2 lyžice strúhaného chrenu, petržlenová vňať
Hlivu uvaríme v osolenej vode, pokrájame na väčšie kúsky, položíme na tanie...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 cl Bourbon whisky, 1 cl galliana, 1 cl campari, 1,5 cl Vermouth rosso, 1 cl Vermouth dry, ľad, koktailová čerešňa
Prísady zmiešame spolu s ľadom v miešacom pohári a precedíme do vychladenéh...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!