KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je štvrtok, 28. marca, meniny má: Soňa Na recept tyrolské knedle potrebujeme tieto suroviny: • 500 g žemlí • 400 g slaniny • 100 g domácej klobásy • 1 cibuľa • 5 vajec • 250 ml mlieka • masť • soľ • trocha múky • 1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate Recept tyrolské knedle pripravíme takto:
Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na masti, pridáme nadrobno nakrájanú slaninu a klobásu a orestujeme. Vajcia rozmiešame v mlieku, osolíme a nalejeme na žemle nakrájané na kocky. Pridáme orestovanú cibuľu so slaninou a klobásou, nasekanú petržlenovú vňať a trochu múky, premiešame a necháme 10 minút odpočinúť. Z cesta vytvarujeme guľaté knedle, ktoré dáme do vriacej osolenej vody a varíme na miernom ohni. Až vyplávajú na hladinu (cca 10 minút), knedle vyberieme z vody a necháme odkvapkať. Tyrolské knedle podávame samotné s opraženou cibuľou a slaninou alebo s kapustou alebo ako prílohu k omáčkam alebo (ak je urobíme menšie) aj do polievky. V našej kuchárke bolo okrem receptu Tyrolské knedle nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Bavorské knedle Čučoriedkové knedle Farebné knedle Gurmánske knedle Hrnčekové knedle s chlebom Hubové knedle hrnčekové Chlebové knedle Chlebové knedle s cibuľou Jablkové knedle Juhotyrolské noky Majoránkové knedle Oškvarkové knedle Slaninové knedle Slovenské hubové knedle Tvarohové knedle s marhuľami Tvarohové knedle so slaninou Zemiakové knedle Zemiakové knedle plnené cibuľou Žemľové hubové knedle Žemľové knedle tyrolské knedle, recept, prílohy |
|