Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je štvrtok, 28. marca, meniny má: Soňa

Tyrolské knedle

Kategória: prílohy

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept tyrolské knedle potrebujeme tieto suroviny:

   • 500 g žemlí
   • 400 g slaniny
   • 100 g domácej klobásy
   • 1 cibuľa
   • 5 vajec
   • 250 ml mlieka
   • masť
   • soľ
   • trocha múky
   • 1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate
Recept tyrolské knedle pripravíme takto:
Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na masti, pridáme nadrobno nakrájanú slaninu a klobásu a orestujeme. Vajcia rozmiešame v mlieku, osolíme a nalejeme na žemle nakrájané na kocky. Pridáme orestovanú cibuľu so slaninou a klobásou, nasekanú petržlenovú vňať a trochu múky, premiešame a necháme 10 minút odpočinúť. Z cesta vytvarujeme guľaté knedle, ktoré dáme do vriacej osolenej vody a varíme na miernom ohni. Až vyplávajú na hladinu (cca 10 minút), knedle vyberieme z vody a necháme odkvapkať. Tyrolské knedle podávame samotné s opraženou cibuľou a slaninou alebo s kapustou alebo ako prílohu k omáčkam alebo (ak je urobíme menšie) aj do polievky.





tyrolské knedle, recept, prílohy


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!