Dnes je sobota, 04. mája, meniny má: Florián NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:600 g filiet z tuniaka, 4 lyžice olivového oleja, soľ, 1 lyžička farebného korenia Umyté a osušené mäso rozdelíme na 4 kusy a vložíme na plech s rozpáleným ol...
Potrebujeme tieto suroviny:4 kuracie prsia, hrsť sušených húb, 2 dcl bieleho vína, soľ, hladká múka, olej Maso jemne naklepeme, osolíme, obalíme v múke a sprudka opražíme na oleji....
Potrebujeme tieto suroviny:2 väčšie banány, 200 g detských piškót, 180 g práškového cukru, 50 g mletých mandlí, mletý kokos Banány vidličkou roztlačíme na kašu, pridáme nastrúhané piškóty, cukor a ml...
Potrebujeme tieto suroviny:špagety, mleté mäso, jemný kečup, cesnak, tvrdý syr na posypanie, olej Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Na oleji opražíme ml...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g bravčového pleca, mäsový vývar, 2 zelené papriky, 3 paradajky, 200 g ryže, 1 cibuľa, 30 g masti, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na masti, pridáme mletú červenú papriku ...
Potrebujeme tieto suroviny:370 g hladkej múky, 150 g masla, 125 g cukru krupica, 250 g mäkkého tvarohu, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, 1,5 sáčku kypriaceho prášku do pečiva, 150 g sušených brusníc, maslo na potretie, práškový cukor na posypanie Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme krupicový cukor, vanilkový cukor...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g kyslej kapusty, 250 g zemiakov, 50 g trhaných krúpov, 25 g hladkej múky, 25 dcl smotany (alebo mlieka), soľ, rasca, voda Krúpy preberieme, vyperieme a dáme variť do osolenej a rascou ochutenej vod...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g vykosteného bravčového pliecka, 4 cibule, 0,5 l piva (najlepšie ľahký svetlý ležiak), 3 lyžice olivového oleja, 2 lyžice hladkej múky, 4 lyžice masla, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, bobkový list, tymian Mäso zbavíme blán, nakrájame na kocky o priemere asi 5 cm, obalíme ich v mú...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g filety z lososa, 200 g filety z tresky, polka póru, 2 mrkvy, 100 g zeleru, 100 g kvaky, polovica feniklu, 200 ml sladkej smotany, 1 lyžica hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 150 ml bieleho vína, 1 lyžica masla, 2 lyžice tomatového (červeného) pesta, 650 ml rybacieho vývaru Zeleninu nakrájame na tenké rezance, filé zbavíme kože a nakrájame na kocky...
Potrebujeme tieto suroviny:40 g ovsených vločiek, 150 ml ryžového mlieka, 150 ml vody, 1 lyžica maku Ovsené vločky namočíme do mlieka a necháme asi 10 minút odstáť. Potom dáme ...
|
|