Dnes je sobota, 27. apríla, meniny má: Jaroslav NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:5 cl brandy, 1 lyžička trstinového (hnedého) cukru, bielko z vajíčka, 2 cl limetového džúsu, strek angostúry, kocky ľadu Všetky suroviny dobre premiešame v šejkri s kockami ľadu a servírujeme do w...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g pečene, 1 cibuľa, 2 vajcia, strúhanka, polohrubá múka podľa potreby, soľ, mleté čierne korenie, olej Pečeň pomelieme, pridáme strúhanku, nadrobno nakrájanú cibuľu, vajce a osta...
Potrebujeme tieto suroviny:bravčové rezne, 5 vajec, 5 lyžíc polohrubej múky,
3 kapie, 4 zavárané uhorky, 30 dkg tvrdého syra, 2 dcl mlieka, 4 lyžice oleja, sol, korenie Plech vymastíme a dobre vysypeme hrubou múkou. Rezne naklepeme, osolíme, ok...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g pstruhov, 1 l silného hovädzieho vývaru, 2 dcl madeiry, štipka estragonu, soľ, maslo, žemle Pstruhy podusíme na masle, stiahneme, vykostíme, nakrájame a zamiešame do o...
Potrebujeme tieto suroviny:2 kg jahôd, 150 g cukru Jahody umyjeme, rozmixujeme, pridáme 0,5 l vriacej vody, premiešame a pretr...
Potrebujeme tieto suroviny:1 žĺtok, 10 dkg práškového cukru, polovica citróna Žĺtok, cukor a citrónovú šťavu zmiešame a trieme do husta....
Potrebujeme tieto suroviny:400 g celozrných pšeničných rezancov, 400 g čerstvej kapusty, 2 lyžice slnečnicového oleja, soľ, mleté čierne korenie Cestoviny uvaríme podľa návodu. Kapustu nastrúhame na hrubom strúhadle a op...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g cestovín, 200 g moravského údeného mäsa, 500 g kyslej kapusty, 200 g cibule, 50 g masti, soľ, mleté čierne korenie, majorán Do hrnca dáme vodu, lyžicu oleja, osolíme, privedieme k varu, nasypeme cest...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g šampiňónov, 120 g šunky, 1 cibuľa, 80 g červenej papriky, 4 vajcia, 80 g strúhaného syra, soľ, čierne korenie, 3 lyžice oleja, 2 lyžice nasekanej vňate petržlenu Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme šampiňóny nakrájané na rezanček...
Potrebujeme tieto suroviny:1,8 kg bravčového pliecka, 200 g sušených sliviek, 200 ml jablčného vína, 2 polievkové lyžice múky, 20 g hnedého cukru, 50 ml octu, 1/2 škorice, 4 kyslé jablká, 200 ml vývaru, 100 ml smotany, 1 polievková lyžica maizeny, soľ, mleté čierne korenie Slivky namočíme do jablčného vína. Pliecko umyjeme, osušíme, okoreníme a os...
|
|