Dnes je sobota, 04. mája, meniny má: Florián NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:tuk, hladká múka, soľ, paradajkový pretlak, cukor, ocot, citrón, kyslá smotana Múku opražíme na rozohriatom tuku, osolíme, zalejeme vlažnou vodou alebo vý...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g bravčovej krkovičky, 4 strúčiky cesnaku, rasca, majorán, tymián, rozmarín, soľ, 100 g masla, olej Mäso vcelku osolíme, potrieme rozotretým cesnakom, posypeme rascou, majorán...
Potrebujeme tieto suroviny:2 cl bieleho rumu Matasolem Platino, 2 cl tmavého rumu Matusalem Clásico, 1 cl mandľového sirupu, 5 cl pomarančového džúsu, 5 cl ananásového džúsu, 4-6 kociek ľadu V šejkri všetky suroviny aj s ľadom premiešame. Nápoj ozdobíme podľa vlastn...
Potrebujeme tieto suroviny:4 bravčové kotlety, 1 bravčová nožička, 150 g bravčových koží, 2 bielky, 80 g koreňovej zeleniny, 50 g cibule, 125 ml octu, 5 zrniek čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, bobkový list, soľ Bravčové kotlety osušíme a na mastnej strane ich dvakrát narežme. V osolene...
Potrebujeme tieto suroviny:čerešne, voda, cukor Čerešne zbavíme stopiek, prepláchneme pod studenou tečúcou vodou a naplníme...
Potrebujeme tieto suroviny:540 g hrubej múky, 180 ml mlieka, 1 vajce, 4,5 g prášku do pečiva, 12 g soli, 300 ml vody, 40 ml oleja Do misy dáme múku, soľ, prášok do pečiva, vajce, zalejeme vodou a mliekom, ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 menší filet tresky, 150 ml bieleho jogurtu, 1 menšia cibuľa, 1 lyžica octu, 1 lyžička dijónskej horčice, 1 lyžička cukru, soľ, mleté čierne korenie Rybu uvaríme na pare. Cibuľu nakrájame nadrobno, posolíme, pokvapkáme octom...
Potrebujeme tieto suroviny:1 hlávka kapusty, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 300 ml smotany, masť, soľ, 2 lyžičky mletej červenej papriky Hlávku kapusty nakrájame na väčšie kusy, sprudka osmažíme na masti, osolíme...
Potrebujeme tieto suroviny:4 teľacie rezne, 10 dkg hladkej múky, 2 vajcia, 15 dkg strúhanej žemle, 40 dkg oleja na vyprážanie Rezne na okraji narežeme, naklepeme do mäkka, osolíme, obalíme postupne v m...
Potrebujeme tieto suroviny:bravčové stehno, morčacie prsia, jelenie stehno, šunka, šampiňóny, kukurica z konzervy, pomaranč na ozdobenie, hrášok, feferónky, olej, soľ, mleté čierne korenie, divoké korenie Mäso umyjeme a nadrobno nakrájame. Na panvici mäso urestujeme, pridáme fefe...
|
|